Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Tevék, pónik és elefántok Szeged belvárosában - Ön is találkozott velük?

Szeged - Szegeden első alkalommal rendezett ilyen felvonulást a 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz.
Zene, állatok, csillogó jelmezek, régi időket idéző karneváli hangulat. Aki nem hallott arról, hogy milyen parádé készülődik, az is hamar felfigyelt a színes forgatagra, amikor kedden a 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz artistái felvonultak. Púpostevék, minipónik, andalúz lovak, négy afrikai elefánt és egy holland frízer ló dübörgött végig Szeged utcáin, meglepve ezzel a gyanútlan arrajárókat.

Elefátnokkal Szeged utcáin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Szegeden első alkalommal rendezetek ilyen felvonulást. A Gáz utca és a Csongrádi sugárút kereszteződéséből indult a menet, majd a Szent István tér, Anna kút, Dugonics tér, Oskola utca útvonalon haladva kanyarodtak vissza a kiindulópontra. A rendőri felvezető mögött haladt a platós teherautó, melyen vidáman játszott a cirkusz zenekara, valamint a színes kosztümökbe öltözött artista hölgyek és urak üdvözölték a lelkes közönséget. A Szent István térhez egy közeli általános iskola egyik osztálya is kivonult, izgatottan várták a nem mindennapi atrakciót.

Elefátnokkal Szeged utcáin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Voltunk olyan szerencsések, hogy a Dugonics térnél felkapaszkodhattunk a teherautóra, így már onnan figyeltük a mögöttünk haladó Arany-díjas produkciókat: ifj. Richter Józsefet és feleségét, valamint a sort záró Caselly családot a díszbe öltözött négy afrikai elefánttal. A méltán híres család egy kis rögtönzött bemutatóval örvendeztette meg a nagyérdeműt, a főszereplő elefánt pedig örömmel fogadta a jutalomnarancsot mutatványáért. A cirkusz igazgatója, ifj. Richter József is megmutatta, mire képes lóháton, mit láthat az, aki ellátogat a cirkuszba június 9-ig.

Korábban

"Kinézek az ablakon, mert zenét hallok, és rendőrök állják el a keresztutcát. És mit látok? Nem, nem fánkot, kész cirkusz ami itt van!" - írta nekünk olvasó-tudósítónk, Gábor, aki megdöbbenve nézte az ablaka alatt elsétáló elefántokat.

Az ész megállt, a cirkusz ment - olvasói fotók. Fotó: Tudósító | Gábor (galéria)

A Magyar Nemzeti Cirkusz 10 napig állomásozik Szegeden: június 9-éig, 70 fős társulat és 50 állat várja az érdeklődőket. Az előadások hétköznapokon 18 órától, hétvégén pedig 15 és 18 órától láthatók a Csongrádi sugárút és a Gáz utca sarkánál. Június 9-én már csak egy előadás lesz 15 órától, június 2-án pedig szünnapot tartanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Depardieu-nek három keze lesz a Dóm téren

Új lendületet vett a jegyértékesítés Gérard Depardieu érkezésének hírére a szegedi szabadtérin. Tovább olvasom