Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Tévére váltották nyereményüket

Televíziót vásárolt nyereményéből Telekosár-játékunk e heti nyertese, a tömörkényi Bálint Istvánné. Vásárlás közben olvasónkkal a településen működő Rozmaring Népdalkörről is beszélgettünk.
Bálint Istvánné és fia nem sokáig keresgélt Fotó: Gyenes Kálmán
Határozott céllal érkezett Telekosár-játékunk e heti nyertese tegnap a Tesco Áruházba. A tömörkényi Bálint Istvánné és férje úgy döntött: televíziót vásárol a harmincezer forintból. Szóba került még a videolejátszó is, de a család két tévéje közül az egyik elromlott, és mivel férj és feleség sokszor nem ért egyet abban, melyik csatornát nézzék, szükség volt az új készülékre.

A bevásárlásra Franciska nénit fia, Bálint István Zoltán kísérte el. Ő választotta ki a tévét, mi addig a nyertessel beszélgettünk. Kiderült, többször játszott már velünk, de most először kedvezett neki a szerencse.

A Délvilágot a Bálint család mindennap elolvassa, többnyire a végén kezdik, hiszen kíváncsiak a sporthírekre. A férfiak a tömörkényi futballcsapat szurkolói, az unoka, a 14 éves Zoltán pedig maga is focizik. Érdeklődnek még a politikai hírek, a Körkép rovat iránt, Bálint Istvánné pedig a Bizalmasan és a Gyógy-ír mellékletet kedveli leginkább, de a Megjöttünk rovatot is rendszeresen böngészi. Valamit azonban hiányolnak a lapból: a tömörkényi embereket, eseményeket, híreket. Például az Idősek Egymásért Nyugdíjas Egyesület Rozmaring Népdalköréről és citerazenekaráról szóló beszámolót, mely Hódmezővásárhelyen arany minősítést kapott. A körben Bálint Istvánné is énekel, rendszeresen fellépnek a környező települések rendezvényein, illetve nyugdíjastalálkozókon. A színpadon kizárólag népdalokat, saját szórakoztatásukra azonban gyakran magyar nótákat is énekelnek.

Mindeközben Bálint István Zoltán már döntött: egy akciós televíziót választott, éppen harmincezer forintért. Édesanyja elégedett volt a készülékkel, és megjegyezte: férjével ezzel az egymás közti karácsonyi ajándékozást is megoldották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövid szócsata a betegcsereperben

Szokatlan közjátékkal folytatódott tegnap Szegeden a betegcsereper: többek között az ügyvédek… Tovább olvasom