Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

The Oscar goes to...

Csongrád megye – Ez a hétvége a filmé: átadják az Osccar-díjat. Aludjon vasárnap egész nap, majd irány a Belvárosi!
Pénteken délután négytől a Móra-múzeumban: Vinkler 100 – a Vinkler László festőművész születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitója. A Szegeden élő jelentős képzőművész alapította 1947-ben a Rajz és Művészettörténeti Tanszéket a városban, amelynek egyben első tanszékvezetője is volt. A vendégeket köszönti Fogas Ottó megyei múzeumigazgató, a kiállítást megnyitja Nátyi Róbert művészettörténész. A tárlat a Móra-múzeumban április 15-éig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig.

A szegedi Kövér Béla Bábszínházban pénteken 14.30-tól A dzsömblik nagy utazása című előadást nézhetik meg a gyerekek.

Télbúcsúztató Szentesen

Szentes, Papp László Városi Sportcsarnok és környéke
XI. Télbúcsúztató Karnevál.

Pénteki program
14.00: Karneváli időszámítás kihirdetése, riogató és forralt bor kínálása a szlovén busókkal és jelmezesekkel Szentes utcáin, közben: farsangi kincsvadászat, 16.30: Busók tánca a sportcsarnok előtti kertben.

Szombati program
9.30–13.00: Farsangi maszkabál, óvodás és általános iskolás karneváli produkciók, a Tücsök zenekar vidám, zenés műsora, családi álarckereső és fánkkóstolás, 13.00: Díjkiosztó, 16.30: Jelmezesek felvonulása a Kossuth utcán, „Hozd az arcod és nyerj!", 17.15: Látványos téltemetés az ifjúsági parkban: busótánc, téltemető tűz- és hagyományőrzők produkciója, 18.30: Középiskolások tehetségkutatója – látványos, zenés, táncos produkciók, 20.00: Sztárvendég: Kocsis Tibor. 21.00: Lufieső.

A Forrás Hotelben este hétkor kezdődik a XII. Polgári Bál. – a Tisza Konzervatív Kör szervezésében. Az est fénypontja egy különleges műsor lesz: Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston „Én, József Attila" című musicaljéből láthatnak részleteket a szórakozni vágyók. A rendező, Szirtes Tamás, a társrendező, Szente Vajkés a szerzők József Attila életének meghatározó pillanatait varázsolják színpadra – keretbe ágyazva, amelyben József Attila analitikusának meséli el élete mozzanatait. A műsor létrejöttét a rendezvény díszvendégének, a Nemzeti Kultúráért Egyesületnek köszönheti. A kikapcsolódáshoz a Gönczi Gábor által alapított Smile Showtime Band nyújt segítséget. Belépő: 18 ezer forint. Információ: 30/205-7040.

21 órától a Brains lép fel a JATE Klubban.

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Szegedi Lovagi Széke az Ujvári Pincészetben tartja rendezvényét délután öttől.

Szondi Miklós tanár, rovásoktató előadását hallgathatják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban délután öttől.

Wass Albert-maraton a Dózsa Házban: 25 órás felolvasás Szentesen. Wass Albert tisztelői ötödik alkalommal rendezik meg a 25 órán át tartó felolvasást az erdélyi író és más magyar írók, költők műveiből.

Makón, a Kelemen-házban este héttől: Széljárás balladás koncert – „Duhaj gyerek vagyok": a legendás XIX. századi betyár világ-betyárélet dalban és prózában.

Kiállítás, farsangi vigasság, énekkari hangverseny és főúri lakoma is szerepe a kínálatban a három napon át tartó Sándorfalvi Kulturális Napokon.

Deszken 16 óra 30-kor rendezik meg a Faluházban az "Ezt tanultuk!" című műsor második részét. A műsorban fellépnek a helyi művészeti csoportok: Cantabella kórus, iskolai kórus, Belice, Csicseri és Kerepetye néptánccsoportok, modern táncosok,szólóénekesek, színjátszó csoport. A műsorra 300,-Ft a belépő. 19 óra 30-kor a Téli Színházi Esték rendezvénysorozat keretében az Algyői Móra Ferenc Népszínház bemutatóját láthatják a Faluházban. Molnár Ferenc: Olympia című darabját most mutatja be először a társulat. Belépő: 500,-Ft.

Szombaton este kilenctől éjfélig karibi est lesz az Aquapolisban. Karibi hangulat a Napfényfürdő csendes wellnessben. Bármixer keveri ki az idei év fitneszkoktélját, a masszőrök húszperces masszázsvariációkkal várják a jelentkezőket. Tartanak víziboksztréninget kongára és latin ritmusokra, belépő: Aquapolis fitneszbérleteseknek 1800, bérlettel nem rendelkezőknek 2000 forint. Előzetes bejelentkezés szükséges: 20/933-2602.

A Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában 10.30: Télűző martenica. Bolgár népszokás szerint a régiek márciusban vörös és fehér fonálból készített „martenicát" tűztek a ruhájukra, és addig hordták, amíg fecskét, gólyát vagy rügyező fát nem láttak. A télűző, tavaszvarázsló hagyományt elevenítik föl a Szegedi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Bolgár Baráti Társaság szervezésében. A program Bulgáriáról szóló diavetítéssel kezdődik, majd a résztvevők készíthetnek martenicát, lesz játékos vetélkedő, és A három tökfilkó címmel bolgár rajzfilmekből adnak ízelítőt.

A Nemzetiségek Házában tíz órától: Délelőtti matiné. Kiállításmegnyitó: Székely kapuk – Zöld kapuk – vándorkiállítás a környezetvédelem és hagyományőrzés jegyében, utána a témához kapcsolódó filmvetítés. Szervező: Európai Fiatalságért Alapítvány, Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulása.

West Side Story, Hedda Gabler

Vasárnapig játsszák a West Side Story című musicalt: pénteken 19, szombaton és vasárnap 15 és 19 órától. Tony szerepét kettős szereposztásban Kádár Szabolcs és Kocsis Dénes, Maria szerepét Kiss Diána Magdolna és Nánási Helga játssza. Rendező-koreográfus: Juronics Tamás.

A kisszínházban február 24-én mutatják be Henrik Ibsen Hedda Gabler című darabját, amelyet szombaton és vasárnap is színpadra visznek 19 órától.

A Belvárosi Moziban 18.55-kor kezdődik az élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából – Giuseppe Verdi: Ernani, olasz nyelven, angol, valamint magyar felirattal. Műsoridő: 3 óra 54 perc, 2 szünettel. Zene: Giuseppe Verdi, librettó: Fransesco Maria Piave, vezényel: Marco Armiliator, rendező: Pier Luigi Samaritani. Az opera szereposztása: Angela Meade (Elvira), Marcello Giordani Roberto DeBiasio (Ernani), Dmitri Hvorostovsky (Don Carlos), Ferruccio Furtanetto (de Silva).

Hódmezővásárhelyen a Népkertben futással búcsúztatják a telet: jelmezes futásra várják a vásárhelyieket szombaton, egy könnyen teljesíthető távra 11 órától.

Szatymazon az iskola ebédlőjében batyusbált rendeznek. A Csipet-Csapat Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete minden családot szeretettel vár második batyusbáljára. A belépés ingyenes, lesz jelmezdíjazás, Ki mit tud?, mókás játékok, kukoricapattogtatás, csokiszökőkút, eszem-iszom, tombola. Belépés: jelmezben (minimum egy álarcban). Részletek az egyesület honlapján.

Vasárnap az IH Rendezvényközpontban délután háromtól és este héttől is játsszák a Portugált. A darab Irgács nevű falu kiskocsmájában játszódik. A mű nem az alkoholról szól, az a szereplők számára csak az élet természetes velejárója. Na, meg a kocsmaélet, ahol lehet csipkelődni, szerelembe esni, összeveszni, és közben szatirikus, mégis megejtő élethelyzeteket produkálni. A darabot Korognai Károly rendezte, Jucika szerepét Müller Júlia alakítja.

A szegedi Kövér Béla Bábszínházban vasárnap 11 órától három Benedek Elek-mesét mesélnek el a gyerekeknek.

A Belvárosi Moziban este héttől: The Oscar goes to... – Oscar-éjszaka Zsigmond Vilmos Teremben 19 órakor megnyitót tartanak meglepetéssel, majd Oscar-jelölt filmeket vetítenek: 20 órától az Utódok (The Descendants), 22 órától A leleményes Hugo 3D (Hugo), 0.15-től az Egy hét Marilynnel (My Week with Marilyn) című alkotást tekinthetik meg a vendégek, 2 órakor kezdődik az élő közvetítés a 84. Oscar-díjátadó gáláról. A Balázs Béla Teremben 20.15-től Az élet fája (The Tree of Life), 22.45-től A segítség (The Help), 1.15-től a Nader és Simin – egy elválás története (Jodaeiye Nader az Simin), 3.30-tól A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo) című, szintén Oscar-jelölt filmet vetítik. A Casablanca Kávézó egész éjjel nyitva tart, és filmes játékok várják a látogatókat értékes nyereményekkel. Ceremóniamester: Gedzo – Rádió 88. Belépő: 1 film 800, 2 film 1500, 3 film 1950, 4 film 2400 forint. Legalább egy jegy felmutatásával a rendezvény megnyitó eseménye, valamint az élő közvetítés ingyenes.

Szentesen a Művészetek házában tíztől délután kettőig nyitott családi kézművesnapra várják a família apraját-nagyját: a művészeti textiltechnikák közül a szitázásba kóstolhatnak bele a résztvevők. Vendég: Varga Anikó designer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára. Belépő: 500 forint, a Szivárvány Művészeti Iskola tanulóinak ingyenes a részvétel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasz, először

Az biztos, hogy a sapka-sálat letehetjük és az is tuti, rohamtempóban olvad tovább a dombokká tornyozott hó, de hogy pontosan hány fok lesz, arról nincs konszenzus az időjósok között. Tovább olvasom