Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Thealter International: idén az illúzió jegyében

Szeged - Az illúzió az idei Thealter témája. Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválján bolgár, orosz, japán művészek is fellépnek. A programot július 20-26 között három helyszínen rendezik Szegeden.
Az illúzió az idei, 19. Thealter témája– a szegedi rendezvény Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválja. Az illúzió tematikáját – vágyát, átélését, ellutasítását, a tőle való félelmet – járják körül a pordukciók, miközben egy-egy új illúziót teremtenek július 20-26 között három helyszínen: a régi zsinagógában, a JATE klubban és a kisszínházban.

A nyitóelőadás a számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett, vajdasági születésű táncos-koreográfus Nagy József alkotása, a Sho-Bo-Gen-Zo - Az igazlátás ösvényei lesz. A Thealter szervező MASZK Egyesület menedzsmentjében készül az Ékezet Döbrei Dénes rendezésében vajdasági magyar és francia alkotók közreműkösésével, a Camus Közönyére épülő Strand – amit az Urbán András Társulattól láthatnak a nézők, illetve Menszátor Héresz Attila Hamlet illúziók című alkotása.

Itt lesz többek között a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, az orosz Jelena Stikova, aki a neves Derevo színházi csoport egyik legtehetségesebb tagja. Érkezik egy tokiói posztmodern színház – először lépnek fel Magyarországon. Oleg Zsukovszkij a Thealter visszatérő vendége, ezúttal a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette elsőéves színészosztályával készített előadást, melynek címe: A Föld éneke. Itt lesz az Ache – a különleges orosz társulat a szegedi közönség egyik kedvence, valamint Ivo Dimcsev, a bolgár táncszínház egyik legismertebb alakja.

A Thealter gyerekprogramján, a Maszkalandon fellépt öbbek között Szalóki Ági Cipity Lőrinc című koncertjével, a Barboncás Társulat, a Kolibri Színház.

Az Ekisfeszt Akadémia a felsőoktatásban tanulókat célozza. Része egy színházi kisesszé írói pályázat, téma: illúzió, valamint Grotowski színháza. 12 pályamű érkezett, a zsűri szerint – Olasz Sándor, Pályi András, Szilasi László – színvonalasabbak, mint tavaly. Az egyetemi színházak alőadásai este 10-kor kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szögedi sörteszt I.: erre bezzeg van pénz!

Szeged - Elege van a magyar gyártású külföldi sörökből? Unja a megszokott hazai márkákat? Kóstoljon… Tovább olvasom