Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Tibort csak egy kocsi ütötte el

Csak egy, és nem két autó gázolta el idén februárban a vásárhelyi Zalai Tibort, aki a 47-es főúton, az Anno vendéglő és a Péter-Pál söröző között feküdt az úttesten. A rendőrség mostanáig egy másik cserbenhagyó járművet is keresett. Most visszavonták az egymillió forintos nyomravezetői díjat, de megszüntették az eljárást a gázoló ellen is.
Az idén február 19-én hajnalban egy arra járó autós vette észre, hogy fekszik valaki a 47-es főúton, Vásárhely határában, az Anno vendéglő és a Péter-Pál söröző között. Az autós elkerülte a földön lévő kerékpárost, kiszállt a kocsijából, hogy segítséget nyújtson, ám közben egy Szeged felől érkező Hyundai elgázolta a földön fekvő férfit. A 39 esztendős Zalai Tiboron a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség a nyomokból arra következtetett, hogy a férfit a Hyundai előtt már korábban elgázolhatta egy másik jármű is, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egymillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a cserbenhagyót.

A rendőrök a balesetet követő reggelen, világosban is aprólékosan átvizsgálták a helyszínt, s furcsállták a nyomokat, melyek nem nagyon támasztották alá a kettős gázolás hipotézisét. A munkát később a szakértők folytatták, akik végül megállapították, hogy nem történt cserbenhagyásos gázolás: a földön fekvő Zalai Tibort csak egyetlen autó: a Hyundai ütötte el. A kocsi vezetője ellen megszüntették az eljárást, a rendőrség ugyanis megállapította, hogy nem történt bűncselekmény: nem hibáztatható azért, mert az úton fekvő férfit elütötte. A feltételezések szerint Zalai Tibor hazafelé tartva elesett az úton kerékpárjával, és annyira megütötte magát, hogy nem tudott felkelni.

Természetesen a vélt cserbenhagyó nyomravezetőjének kitűzött egymillió forintos díjat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszázan fordítanak hátat a rendőrségnek a megyében

Csongrád megyében egy híján félszáz rutinos rendőr készül nyugdíjba, már valamennyien felmentésüket… Tovább olvasom