Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Tiniboszorkás tolltartó az idei nagy sláger

Sokan az utolsó pillanatokra hagyják tanszervásárlást. Némelyik papírboltban már látványosan megkezdődött a roham, másutt hétfőre várják a csúcsforgalmat. A szülők többsége listával jön, egyre többen a drágább, de tartósabb taneszközöket keresik.
A Maros utcai papírboltban már tart az iskolakezdést jelző hajrá Fotó: Frank Yvette
Kiskamasz lányok körében a tiniboszorkás tanszerek vezetik az idei slágerlistát. A Witch nevű tinimagazin olvasói nem tudnak ellenállni a fordulatos történet szereplőivel kívánatossá tett iskolai holmiknak. Tanévkezdési kedve növelésére ilyesmiket kapott édesanyjától a Maros utcai papírboltban az ötödikbe készülő Tóth Andrea is. Az ifjú boszorkányok a tolltartóján, a füzetein és a tornazsákján is elkísérik majd a kislányt a suliba. Anyukája a boltban összeállított lista szerint válogatva abban bízott, hogy tízezer forintnál nem kerül többe az évkezdés.

Utalvánnyal fizetett kisfia tanszercsomagjáért az amerikai állampolgárságú, de Szegeden tanító Don Peckham. A harmadikos Andy iskolába indítása 8390 forintba került, így alig kellett kiegészíteni a munkahelyi támogatásként kapott hétezer forintos csekket. Andy elárulta, szeretett volna még egy zseblámpát is, de az most kimaradt.

– Akadt már olyan vásárlónk is, aki megkapta a gyermekenként adható támogatás maximumát, 17 ezer forintot. Három gyerekkel jött, s 51 ezer forintot utalvánnyal fizetett – mondta Vargáné Fábján Ildikó, a Printker Office Land értékesítési igazgatója. A nyújtott és hétvégi nyitva tartással működő Maros utcai boltban már érzékelhető a tanévkezdés előtti láz: munkanapon, déli tizenkettőkor is hat pénztárnál álltak hosszabb-rövidebb sorok. – Ezen a héten nőtt látványosan a forgalom. Ilyentájt jönnek meg a családok a nyaralásból, s megkapták már a munkahelyi támogatást is. A szokásosnál kétszer-háromszor több vevőnk jön – értékelt Vargáné Fábján Ildikó.

Egy elsős iskolába indítása 10-12 ezer forintba kerül, másodikban viszont még sok megmaradt tanszert használhat a gyerek, ezért akár kétezer forintból is megúszhatja a család a vásárt. A felsősök és középiskolások az éppen divatos figurákkal díszített holmikért rágják a szülők fülét.

Hétfőre várják az igazi ostromot a Barát Papír Kft. Bartók téri üzletében. Papp Józsefné boltvezető sokéves tapasztalata szerint a többség a vakáció utolsó napjaira, vagy egyenesen szeptemberre (akkor tudják meg, mit kér az iskola) hagyja a beszerzést, jobbára csak az elsősök és az alsósok szülei jönnek hamarabb. – Megváltoztak a vásárlói szokások: nincs már bizalom az olcsó tanszerek iránt, a legtöbben inkább a márkás, drágább, de tartósabb táskákat kérik.

Tornacucc

Az iskolakezdéshez a tornaholmikat is meg kell venni. A Párizsi körút Mars téri végén álló Finis Sportboltban a lányka dressz 2,5 ezer, a teremcipő 4-5 ezer, a trikó 2-3 ezer, a tornanadrág 3,5-4,5 ezer forint. Igaz, ezek mind márkás holmik. Aki ennyit nem tud költeni, a kínai boltokban és a Cserepes soron nézelődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordbevétel a szabadtérin

Minden idők legsikeresebb szabadtéri évadját zárták a hét végén. A nézőszám és a bevétel… Tovább olvasom