Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Tiszaszigeten napirenden lesz újra az idősotthon

Algyő, Tiszasziget - Tiszaszigeten még nem mondtak le arról, hogy a volt laktanya területén külföldi hitelből egy jelentkező beruházó idősotthont építsen fel. Algyőn pályázatkiírás helyett inkább tanulmányírás mellett döntöttek.
– Algyőn egyelőre nem lesz idősotthon – mondta Molnár Áron. A nagyközség polgármestere – ahogy írtuk – április közepén hívott össze lakossági fórumot azért, mert egy potenciális befektető egy Svájcban megítélt félmilliárd forintos hitelből akart idősotthont felépíteni a már az előző ciklusban egy idősek otthonának felépítésére kijelölt 5000 négyzetméteres területen Algyőn, de a 9 fős testület többségi döntéssel még napirendre sem vette az építésről szóló pályázat kiírását.

A pályázatot kellett volna minél hamarabb kiírni, mert az érdeklődő vállalkozásnak a hitelt június végéig fel kell használnia, amihez ekkorra már engedélyes tervekkel kell rendelkeznie, ami több hetet vesz igénybe.

– A lakossági fórum után még egyszer bevittem az ügyet a testület elé, ahol az a döntés született, hogy előbb egy tanulmány készüljön egy leendő idősotthonnal kapcsolatos igényekről. Aggályaim vannak a tanulmányírás elfogadásával kapcsolatban. Szívem szerint már az egész témát jegelném – közölte Molnár Áron.

Algyő után – ahogy szintén megírtuk – Tiszaszigetet nézte ki újabb helyszínnek a beruházó. Az itteni képviselő-testület április 20-i ülésén úgy határozott, hogy hivatalos pénzügyi garanciát kérnek a beruházótól, amivel elkerülhetik, hogy az építkezés anyagi okokból esetleg meghiúsuljon. A volt laktanya hasznosítására a beruházótól érkezett javaslatot a tiszaszigeti képviselő-testület ezért akkor egyhangúlag elutasította.

– Azóta kaptunk egy írásos anyagot, amit hamarosan szétküldünk a képviselőknek. A tartalmát nem ismerem, de még a héten tartunk testületi ülést, ahol megvizsgáljuk a beküldött papírokat, és határozunk az ügyben – mondta Ferenczy Ferenc polgármester. Az idősotthont – épüljön bárhol – az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete üzemeltetné. Érdeklődésünkre annyit mondtak, hogy egyelőre megvárják a tiszaszigetiek hivatalos válaszát. Ha az elutasító lenne, továbblépnek, ugyanis egy másik Csongrád megyei falu is lehetséges helyszíne lehetne az idősotthonnak, ám a település nevét nem árulták el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul Tarján és Felsőváros: nem lehetett megmenteni az öreg orvosi rendelőt

Megújul Tarján és Felsőváros: nem lehetett megmenteni az öreg orvosi rendelőt
Célegyenesbe ért a tarjáni városrehabilitáció, ami mellett uniós pályázati pénzekből és egyéni választókerületi pénzből is megújul Tarján és Felsőváros a 16-os körzetben. Tovább olvasom