Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tiszaszigeti vizsga

Az uniós támogatásból teljesen megújult tiszaszigeti határátkelőhely műszaki átadását ma kezdik meg, az eljárás több hétig eltart. Az átkelőt legkésőbb 2007. január 1-jén nyitják meg.
December utolsó napjaiban, de legkésőbb 2007. január 1-jén megnyitják a teljesen átépített, az Európai Unió rendkívül szigorú előírásainak megfelelő tiszaszigeti határátkelőhelyet. A korszerű létesítmény műszaki ellenőrzését ma kezdik meg, a folyamat a szigorú előírások miatt várhatóan több hétig eltart.

Mint korábban megírtuk: a szeptember 1-jén lezárt határátkelőt 1,5 millió euróból újítják fel teljesen. A beruházást a schengeni alapból finanszírozzák.

Az elmúlt hónapokban a régi bódékat lebontották, helyettük új, korszerű épületet emeltek. Az ellenőrzőpontot a régihez képest mintegy negyven méterrel előrébb hozták. Az átkelőhely bal oldalán megépített létesítményben a határőrök és a vámosok dolgoznak majd, korszerű számítógépes rendszer segíti munkájukat.

A csomópont megnyitása után a korábbi két sáv helyett négy sávon haladhatnak majd az utazók. A teherforgalmat itt a jövőben sem engedik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telekáron kínálják a Korondi ingatlant

Három városi ingatlan eladásából legkevesebb 230 millió forint bevételt vár az önkormányzat. A… Tovább olvasom