Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Tisztán indul a tavasz a Fokán

Szeged - Olvasói panasz nyomán tavaly megírtuk, hogy elborítja a szemét a Foka-strandot. Most kíváncsiak voltunk, hogyan indul a tavasz: flakonokkal, zsákokkal vagy anélkül. A horgászok örömére tisztán találtuk a Fokát.
– Általában szép tiszta a part, szoktam látni, ahogy a kék ruhás emberek takarítanak, sokszor még a vízhez is olyan közel mennek, hogy rájuk kell szólni, ne mozgassák a horgászbotomat – mondta Mágocsi Péter, aki gyakran jár horgászni a Fokára. Hozzátette: most egy kis terepszemlére jött ki, örül, hogy nincs szemét, de sár még van, így még vár egy kicsit az első horgászattal. – Pedig a halak már biztosan harapnak. Egyébként ha szemetes a horgászhelyünk, el is vehetik az engedélyünket – mondta a férfi.

Korábbi cikkünkben (2015. július 30.: Szemét árasztja el a szegedi Fokát) egy olvasói panasz nyomán utánanéztünk, tényleg szemét és bűz uralja-e a szegedi Foka-strandot. Mi is – olvasónkhoz hasonlóan – szeméthalmokat, flakonokat, zsákokat és cigarettacsikkeket találtunk a szegediek egyik kedvenc partszakaszán.
 
Mágocsi Péter az idei első horgászat előtt terepszemlét tartott a Fokán. Ő is örül, hogy nincs szemét a Tisza-parton. Fotó: Kuklis István
Mágocsi Péter az idei első horgászat előtt terepszemlét tartott a Fokán. Ő is örül, hogy nincs szemét a Tisza-parton. Fotó: Kuklis István

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság akkor arról tájékoztatott minket, embereik 2-3 hetente tudják takarítani a területet.

Most, a tavasz kezdetén kellemes meglepetésben volt részünk, néhány műanyag flakontól eltekintve, amiket a víz sodort a partra, nem találtunk hulladékot a strandon, pedig a kukákat még ki sem tették. Ottjártunkkor többen érkeztek biciklivel, hogy kikapcsolódjanak. Így tett a kis Nimród is, akinek nagymamája elárulta: gyakran járnak ide levegőzni, hiszen közel laknak, a környezet pedig nyugodt és csendes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legjobban a sós kalács ízlett a péktanoncoknak

Legjobban a sós kalács ízlett a péktanoncoknak
Helyi pékségekben és boltokban kapható kalácsokat teszteltettünk húsvét előtt a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola három pék- és cukrásztanulójával. Tovább olvasom