Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Tisztázta a rendőröket a parancsnoki vizsgálat

Szeged - Nem valós az az állítás, mely szerint a rendőrség "diszpécserszolgálata" azt közölte, hogy jó 15-20 perc, mire kiérnek.
Fiatal anyát kergetett meg egy részeg címmel jelent meg szombati cikkünk. A Tápai utcában lakó nő Csörög rovatunkban panaszolta el: augusztus 8-án este a tízemeletes panel aljában működő kocsma egyik vendége megkergette, miközben két kisgyerekével és kutyájával sétált. A nő elmondása szerint telefonált a rendőrségre, ahol azt közölték: a járőrök 15-20 perc múlva érnek a helyszínre.

„A rendőrség 112-es segélyhívószámára a panaszos valóban bejelentést tett az esetről. A bejelentést követően az ügyeletes közölte, hogy járőrt küld a helyszínre, és megkérdezte, hol tartózkodik. A hölgy erre azt válaszolta, még elmegy kutyát sétáltatni, de körülbelül 15 perc múlva menjenek a rendőrök, mert addigra visszaér. A segélyhívásról hangfelvétel készült, így megállapítható, hogy nem valós az újságban megjelent azon állítás, mely szerint a rendőrség »diszpécserszolgálata« azt közölte, hogy jó 15-20 perc, mire kiérnek" – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

A százados elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője, miután személyesen fogadta a hölgyet, soron kívüli parancsnoki vizsgálatot rendelt el, amely megállapította: a helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a bejelentőt. Megállapították, hogy a két fél között szóváltás alakult ki, személyi sérülés nem történt. A rendőrök tájékoztatták a bejelentőt: ha úgy gondolja, rágalmazás vagy becsületsértés miatt magánindítványt terjeszthet elő. A jogszabályi rendelkezésnek megfelelően arra is figyelmeztették, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével mást hamisan nem vádolhat.
Az érintett azt válaszolta, hogy nem kíván feljelentést tenni. A rendőrök ezután igazoltatták a panaszos által megjelölt férfit is, majd elmondták a sértettnek, hogy nyugodtan menjen haza, de amennyiben bármilyen sérelem éri, hívja a rendőrséget. A nő erre azt válaszolta: „Mi lesz? Nem viszitek el ezt a férfit? Mi kell, veressem meg magam ahhoz, hogy elvigyétek?" A rendőrök ezután arról is felvilágosították a panaszost, hogy bárki személyi szabadságát csak törvényben meghatározott esetben korlátozhatják, önmagában egy szóváltás ehhez nem elegendő ok.

A fentiek alapján megállapítható – írja a rendőrségi szóvivő –, hogy nem valós a nő újságunkban megjelent azon állítása sem, amely szerint a rendőrök azt mondták neki: ha még egyszer kihívja őket, ellene fognak feljelentést tenni.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. SP 2012. augusztus 20. 12:07
  „Maradt bennem némi bizonytalanság.

  Úgy gondolom, mint a mentőknél
  a bejelentés alapján súlyozzák az eseményeket. A történtektől függően, az eset súlyától függően történik a vezénylés, a prioritás megállapítása.

  Vannak sürgősségi fokozatok.

  Így természetes,
  ha kevésbé fontos eseményre később érnek ki,
  kisebb kapacitással. Akár 15-20 perc időintervallum is reális, ha nincs közvetlen veszély, életveszély.

  Leírtak
  alapján történhetett volna a dolog pl. így:

  Konfliktus a kocsmatöltelékkel.
  A hölgy túlzottan megijed. Későbbi konfliktusra is számol.

  Ezért rendőrséget hívja.

  Telefonon elmondja
  a sztorit, nincs közvetlen veszélyben, nem kell soron kívüli beavatkozás.

  A bejelentőben
  értékelik súlyozzák az eseményt. Nem nagy a baj.
  Közlik a hölggyel kb. 15-20 perc és ott lesznek. Ami az ügy súlyára tekintettel elfogadható.

  Hölgy
  nyugtázza, nem sürgeti a közeget.
  Közli, jó,
  mire kiérnek addig sétáltat a kutyán egyet, nehogy a szőnyegre csináljon.

  A parancsnoki vizsgálat nem illik bele viszont ebbe a verzióba.”
 • 21. bánki 2012. augusztus 19. 07:09
  „Én csak azt nem értem, akkor mi a francnak moderáltak ki ?

  A zsaruknak igazuk volt. A nyanya hazudott ! Ettől függetlenül a hír igaz is lehetne. Én is szenvedem az utcánkban lévő éjjel - nappali szórakozó helyek áldásait, de ez nem a tanyavilág ..................”
 • 20. D95 2012. augusztus 17. 11:40
  „Ja! Ha rendőrség mondja akkor az biztos igaz!”
 • 19. purgator 2012. augusztus 17. 01:37
  „Hádde - itten este sétáloka kutzyussaaa, meg a gyerekkeee és rám nízett aza két szemivel a részeg! Oszt hívoma rendőrt, oszt nem visziel. Micsodi világez?
  A hölgy nyilatkozott:
  ,,Mi lesz? Nem viszitek el ezt a férfit? Mi kell, veressem meg magam ahhoz, hogy elvigyétek?"
  Nesze neked liberálisan globális demokráciára túlérett "hölgy".”
 • 18. nanemaaa 2012. augusztus 16. 23:39
  „Én is tanúsíthatom, hogy a 15-20 perc nem igaz. Én egyszer hívtam őket, mindössze négyszer kellett csak betelefonálnom és másfél óra múlva hipp-hopp már ott is voltak. 100 m-re lakom a rendőrségtől. Ja. És jogos volt a panaszom. Erről ennyit. A nőt meg ezek szerint nem ártott volna, ha utoléri az a kocsmaivtéz.”
 • 17. SP 2012. augusztus 16. 21:09
  „Azzal,
  hogy a hölgy került pellengére, középpontba
  a figyelem elterelődött az alapproblémáról, a lényegről, a feltűnően és értelmetlenül elszaporodott lakó és pihenő övezeti felesleges kocsmákról, és a kocsmastílusban viselkedő kocsmabútorokról.

  Elbagatellizálódott
  a hátba szúrás, halálos esés, mint kocsmai esemény. Rendőrségi prevencióról viszont keveset lehet hallani.”
 • 16. jozko 2012. augusztus 16. 20:24
  „...úgy 15 perc múlva jöjjenek a rendőrök, mert most megyek kutyát sétáltatni...ja, és hozzanak 5 kiló P...é
  kutyatápot - és még egy nyolcas villáskulcsot, mert lötyög a babakocsi kereke , meg pumpát...

  Gondolom, a Csörög rovaton kívül nem csak a Rendőrséget riasztotta, hanem a Katasztrófavédelmet , a
  Magyar Anyák Egyesületét / bocs, remélem, nincs ilyen.../ és az Állatmenhelyet is.

  Mint korábban is jeleztem: elítélem a kocsmázók minden atrocitását - de ha valakit olyan sérelem ér, ami miatt úgy érzi, rendőrt kell hívnia, talán /biztonságos helyen.../ várja be a kiérkező rendőröket !
  A rendőrök tették a dolgukat - úgy gondolom, az elvárható protokoll szerint, Ijedős Anyuka jól belecsapott a lecsóba- a cikkíró / mint már többször is, hasonló esetekben/ - árnyékra vetődött.
  Nagyobb baj ne legyen.”
 • 15. haresz 2012. augusztus 16. 19:31
  „Én már a múltkor megmondtam! uborka: tán uborka szezon van? :D”
 • 14. Mackey 2012. augusztus 16. 18:03
  „klj-54 neked elég rossz életed lehet.”
 • 13. uborka 2012. augusztus 16. 15:59
  „Nekem is volt egy be jelenteni valóm ,mégpedig az ügyeletet hívtam, mert az építésnél egyik fő utcán síneket fektettek le és hétvégén nem dolgoztak a WC ott volt az út szélén, igen erős szél fújt és a budit az útra döntötte a szél. Hát én be jelentettem,hogy itt mi van és kértem,hogy intézkedjenek. Egy nő vette fel a telefont, majd közölte mit kébzelek talán majd ő ki jön és el távolítja????Ez igen megdöbbentett,és nem is érdekelt a dolog, 3 napon keresztül senki nem tolta le az útról a budit inkább kerülgették a busz áthajtott a az ellenkező sávba 3 napon keresztül ,volt ez a dolog és persze senkit nem zavart, Hiába igénytelenek vagyunk, de főleg a rendőr nő ki ügyeletet adott, kíváncsi lennék,hogy lakásán a bili ha ki van öntve akkor átlépi??? Persze biztos így van.”
 • 12. DMagóg 2012. augusztus 16. 10:56
  „A rendőri intézkedéseknél szóba sem jöhet az ész, értelem, érzelem! Ezeknek nincs helyük, náluk csak a jogszabály lehet a vezérelv. Nem mérlegelhetnek ésszerűséget-célszerűséget-szükségszerűséget! Nincs helye az érzelemnek sem! Csakis a jogszabály! Az meg olyan amilyen! Jogilag megléphető, vagy nem? Ha nem, hát nem! Bármennyire érzi, hogy segíteni kellene, nem teheti!”
 • 11. Mozimasiniszta 2012. augusztus 16. 09:34
  „Személyes ismeretségi körömben cca. 98%-ban tisztes , becsületes rendőrök vannak, köszönet a munkájukért !
  De azon a bizonyos 1-2 százalékon a szerecsenyfürösztés sem segít, el kell távolítani a testülettől és kész...
  Gyárból, cégtől is elküldik rövid úton az alkalmatlant, vagy üzemi szarkát ! lásd a közelmúlt Mercedes példát, pedig azt a művezetőt is azért vették fel, mert megbízhatónak látszott.”
 • 10. brekki 2012. augusztus 16. 09:11
  „Jézusom,ha rendőrökkel kapcsolatba ekkorát hazudott akkor a sztori mennyibe lehet valós!Amúgy a sztori több sebből is vérzett.Szerintem sokunk sétált már el úgy kocsma mellet,hogy mobiltelefon volt a kezébe de senkiről nem feltételeztek még olyat ,hogy fényképezz.Max. ha tényleg fényképezett.Akkor meg megint hazudott.Amúgy meg mit sétálgat egy családanya este 8-kor gyerekekkel az utcán?Hazudozós,kamu a csaj!”
 • 9. eljensokaszeged 2012. augusztus 16. 07:35
  „én a napokban hívtam őket, szó szerint pillanatok alatt intézkedtek. kár őket szapulni, demokráciában nem szokás.”
 • 8. SP 2012. augusztus 15. 21:26
  „Régen,
  a 112 hívószám szinte elérhetetlen volt, idegen nyelvű géphang bejelentkezés után hosszú kapcsolás nélküli csend volt. Sokszor kellett újratárcsázni.

  Régen,
  volt rá példa, hogy 15-20 perc után is még sok feladatuk volt a szolgálunk és védünk -nek, hasonló kaliberű esetben.

  Most,
  szerencsére nem volt szükségem eme szolgáltatásra régen. Talán azóta minden jobb lett.”
 • 7. klj-54 2012. augusztus 15. 21:21
  „Amíg nem hallottam a 107-es szalagot addig én nem hiszek a rendőröknek.
  Bocs, a késésér de festek, tapétázok ezért a kései válasz.”
 • 6. benq 2012. augusztus 15. 21:20
  „na kérem rend lett ?”
 • 5. vimvirepellere 2012. augusztus 15. 20:50
  „Nahát, hogy mik vannak. Én a rendőrség helyében elővenném ezt a ...hölgyet nagy nyilvánosság előtt elkövetett pocskondiázás önsajnáltatás és hisztériázás miatt. És miért is tegezi és próbálja utasítgatni az eljáró rendőröket?”
 • 4. benzol 2012. augusztus 15. 20:06
  „jól megrázhatta az eset a nőt, ha volt még kedve kutyát sétáltatni. Érdekes,hogy a múltkori (nőt védő)kommentelők most nem tolonganak.”
 • 3. Horthyszobor 2012. augusztus 15. 19:54
  „A járőrök valóban normálisak! Bár az öregek rutinja hiányzik, de tényleg szépen tudnak intézkedni. A z ügyeletvezető(ke)t viszont irgalmatlanul ki kellene rakni egy kis talpalásra, mert olyan stílusban beszélnek a bejelentővel, mintha az maga a Csillag börtön legutolsó gazembere lenne. A másik probléma, a rendőrség hatékonysága és gyorsasága. Sajnos a jogszabályok az elkövetőknek adnak jogokat, az áldozatnak pedig kuss a neve. Én személy szerint megértem a hölgy felindultságát, a rendőri vezetők meg mossák az ügyeletes szennyesét...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden és Sopronban is nyit új üzletet a CBA

Hét új vidéki üzletet nyit a CBA Kereskedelmi Kft. az Új Széchenyi Terv támogatásával. Tovább olvasom