Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Tiszteletbeli konzulátust szeretne Brazília nagykövete

Szeged. Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília magyarországi nagykövete pénteken a Szegedi Tudományegyetemre látogatott. Találkozott – többek között – Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettessel. Megtudtuk: a diplomata szeretné, ha Szegeden tiszteletbeli konzul dolgozhatna.
Sérgio Eduardo Moreira Lima
Sérgio Eduardo Moreira Lima
Brazil napot tartott pénteken az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke. A nagykövet a szegedi portugál nyelv és irodalom szakos hallgatókkal a Dugonics téri Olasz Kulturális Intézetben találkozott. Az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszékén ugyanis a bölcsészhallgatók portugálul is tanulhatnak – tudtuk meg Fürth Esztertől, aki portugál irodalmat oktat. – Minor szakként működünk, jelenleg közel húsz hallgatóval. A fiatalok számára kiváló lehetőség, hogy Lisszabonba mehetnek Erasmus-ösztöndíjjal.

– Fontos a kulturális kapcsolatok ápolása, és hogy közelítsen egymáshoz a két nemzet – hangsúlyozta a nagykövet. Elmondta: Magyarországon közel 100 brazil egyetemista tanul. Állami ösztöndíjjal 70 ezer brazil diák vehet majd részt egyetemi oktatásban Európában. – Célunk, hogy minél több hallgatónkkal megismertessük Szegedet, bízom benne, hogy arra is lehetőségük lesz, hogy ide is jöjjenek tanulni! Sao Paulóban sok magyar diák tanul, biztató jelek, remélem, tovább mélyítjük a két nemzet közötti kapcsolatot. Jó híre van a szegedi természettudományos képzésnek és a nyelvoktatásnak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kohári: valótlanságok a Partfürdőről - megszólalt a Jobbik is

Kohári szerint nincs egyetlen tényeknek megfelelő mondat sem a szegedi városháza közleményében, amelyben az IH Partfürdőről szóló sajtótájékoztatójára reagált. Tovább olvasom