Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Tiszteletbeli konzulátust szeretne Brazília nagykövete

Tiszteletbeli konzulátust szeretne Brazília nagykövete

Szeged. Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília magyarországi nagykövete pénteken a Szegedi Tudományegyetemre látogatott. Találkozott – többek között – Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettessel. Megtudtuk: a diplomata szeretné, ha Szegeden tiszteletbeli konzul dolgozhatna.

Munkatársunktól - 2012.04.27. 20:01
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Sérgio Eduardo Moreira Lima
Sérgio Eduardo Moreira Lima
Brazil napot tartott pénteken az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke. A nagykövet a szegedi portugál nyelv és irodalom szakos hallgatókkal a Dugonics téri Olasz Kulturális Intézetben találkozott. Az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszékén ugyanis a bölcsészhallgatók portugálul is tanulhatnak – tudtuk meg Fürth Esztertől, aki portugál irodalmat oktat. – Minor szakként működünk, jelenleg közel húsz hallgatóval. A fiatalok számára kiváló lehetőség, hogy Lisszabonba mehetnek Erasmus-ösztöndíjjal.

– Fontos a kulturális kapcsolatok ápolása, és hogy közelítsen egymáshoz a két nemzet – hangsúlyozta a nagykövet. Elmondta: Magyarországon közel 100 brazil egyetemista tanul. Állami ösztöndíjjal 70 ezer brazil diák vehet majd részt egyetemi oktatásban Európában. – Célunk, hogy minél több hallgatónkkal megismertessük Szegedet, bízom benne, hogy arra is lehetőségük lesz, hogy ide is jöjjenek tanulni! Sao Paulóban sok magyar diák tanul, biztató jelek, remélem, tovább mélyítjük a két nemzet közötti kapcsolatot. Jó híre van a szegedi természettudományos képzésnek és a nyelvoktatásnak is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...