Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Titkolózik a KLIK az igazgatójelöltekről

Pénteken 10 szegedi iskola élére javasol igazgatót a szegedi városi közgyűlés. A tantestület is véleményt mondott a jelöltekről, és bár ez a törvény szerint közérdekből nyilvános adat, lapunk egy hét alatt sem volt képes megszerezni a KLIK szegedi tankerületétől, hogyan szavaztak a tanárok.
Háromszor kértük az elmúlt egy hétben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületi igazgatójától, Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól, küldje el lapunknak, hogyan szavazott a tantestület – új nevén alkalmazotti közösség – a 10 szegedi iskolában az igazgatójelöltekről. Ez ugyanis közérdekből nyilvános adatnak számít a Nemzeti köznevelési törvény 67. paragrafusának 8. bekezdése szerint. Plesovszkiné azonban nemhogy az adatokat nem küldte el, de válaszra sem méltatott bennünket.

5 évre szóló mandátum Balogtól

A szegedi városi közgyűlés az új törvény szerint csak véleményt mondhat, de nem dönthet a direktorok személyéről. Az igazgatókat a jogszabályok szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter nevezi majd ki a nyáron. Az 5 évre szóló mandátum augusztus 16-ától szól.
A tíz intézményből ötben az eddigi igazgató is jelentkezett. Mészáros Zsolt, a Béke Utcai, Szöginé Veczkó Ibolya, a Petőfi Sándor iskola, valamint Kókai Gyula a Rókusi iskola direktora egyedüli pályázó. Az alkalmazotti közösség száz százalékban támogatta a jelenlegi igazgatók programját. A Bonifert Domonkos iskola igazgatói posztjára az eddigi direktor, Husztáné Gyursánszki Erzsébet és Pajkó Mihály Zsolt testnevelés-technika szakos tanár és művelődésszervező pályázott. Lapunk információja szerint a tantestület egy emberként állt ki Husztáné mellett. Pajkó a Szegedi Városi Kollégium vezetésére is beadta a pályázatát. A tanári kar itt is száz százalékban a jelenlegi igazgatót, Szeberényi Pétert támogatta. Pajkó a Tarjáni Két Tannyelvű Általános Iskola direktori székét is megcélozta, ahol Szabóné Dancsik Tünde tánctanárral, az intézmény matematika–testnevelés szakos tanárával szemben maradt alul, akinek a programját 80 százalékban támogatta a tantestület.

A Rókus II. számú iskola igazgatói posztjáért hárman indultak. A tanári kar több mint 90 százalékban az iskolában tanító Kiss László testnevelő, futballedző programját támogatta. Vezsenyi Zoltán testnevelő vezetői elképzelését 25 százalék támogatta, Tóthné Facskó Zsuzsanna magyar–népművelés szakos tanár és drámapedagógus pedig nem kapott voksot lapunk értesülése szerint.

A Király-König Péter zeneiskola igazgatói posztjára Katona Judit, a magánének és szolfézs tanszak vezetője, valamint Greksa László, a fuvola tanszak vezetője pályázott. A tantestület 81–74 százalékarányban Katona Judit elképzelései mellett tette le a voksát.

A Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatói posztjára a veresegyházi angol–orosz–magyar szakos Juhász Erika és az 1998 óta az intézményben oktató matematika–technika szakos Nagy Péter pályázott. Értesülésünk szerint a tantestület Nagy Péter programját 93, Juhász Erika vezetői elképzelését pedig 40 százalékban támogatta.

A Fekete István iskola igazgatói székére négyen pályáztak. A tanári kar 78 százaléka Kispéterné Kotogány Erzsébet biológia szakos tanár vezetői programját támogatta, a biológia–technika szakos Badar Istvánné 35, a szintén biológia–technika szakos Szabó Zsuzsanna 14 százalékot kapott, a matematika–fizika–filozófia szakos tanár, Kávássyné Molnár Emese nem kapott voksot a tantestülettől.

Olvasóink írták

  • 2. _csutak_ 2013. június 28. 21:29
    „Teljesen mindegy ki lesz az igazgató, annyira meg lesz kötve a kezük :(”
  • 1. nyomdasz63 2013. június 28. 16:44
    „Remélem a "békés" "igibá"-t nem piszkálják!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka: Politikai döntés született

Nem írja alá Botka László polgármester a város közterületi rekonstrukcióra szánt 60 millió forintos keretének felosztásáról szóló döntést. Tovább olvasom