Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Titok, mikor folytatják a vasutasok

Szeged - Az országban kilenc órán keresztül tartott a tegnapi vasutassztrájk, Szegeden csak reggel 4 és 7 óra között nem vette fel a munkát a nagyállomás 15 dolgozója. A vonatközlekedés a kora esti órákra helyreállt.
Három órán keresztül sztrájkoltak a szegedi vasutasok tegnap reggel. A nagyállomáson 15 dolgozó nem vette fel a munkát hajnali 4 órakor: forgalmi dolgozók, kocsivizsgálók, jegyvizsgálók és villanyszerelők.

A munkabeszüntetés reggel 7 óráig tartott, addig nem indult, és nem is érkezett vonat a nagyállomásra. Az utasokat busszal szállították Kiskundorozsmára a pesti vonathoz, a rókusi állomásra pedig villamossal jutottak el, ahonnan az éjszaka kivitt szerelvényekkel utazhattak Békéscsaba irányába. A szerelvények átlagosan másfél órát késtek. – Ez egy gördülő sztrájk: taktikai lépés volt a mai és annak a hirtelen felfüggesztése is – magyarázta Veréb Olga, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének szegedi területi vezetője. Hozzátette: valamikor folytathatják a munkabeszüntetést, talán ma vagy holnap vagy még később – nem tudni, hogy mikor, mert ez titok.

10–40 percet késtek tegnap a vonatok Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
10–40 percet késtek tegnap a vonatok Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba

– Nem tudom, hogy késtünk-e, vagy sem, mert azt sem tudom, hogy ez melyik vonat volt. Bent állt a Nyugatiban, és azt mondták, hogy akkor indul, ha szereznek hozzá egy mozdonyt – mesélte dr. Kiss Istvánné, aki a menetrend szerint 11 óra 16 perckor Szegedre érkező Torontál IC-ről szállt le 11 óra 52 perckor. A vonat 8.50 helyett csak 9.20 körül indult Szegedre. De volt olyan szerelvény, amelyik csak 10 percet késett, vagy éppen pontosan érkezett, hasonlóan az innen induló vonatokhoz – tudtuk meg Both Ferenctől, a MÁV- inform sajtóügyeletesétől. Vagyis az utasok szempontjából a tegnapi nap legfőbb jellemzője a bizonytalanság volt.

A vasúti közlekedés a kora esti órákban helyreállt az országban.

Országos helyzet

Országosan nulla órától kilenc óráig tartott tegnap a vasutassztrájk. A VDSZSZ Szolidaritás ekkor függesztette fel a határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetését. A sztrájk miatt a közlekedő vonatokon kevesen utaztak, alacsony volt a kihasználtság.

Olvasóink írták

  • 1. liongate 2009. október 20. 09:12
    „Innen üzenem Gaskó Úrnak és mindenkinek,hogy legyenek tekintettel az emberekre,diákokra,munkásokra,akiknek létfeltétle,hogy eljussanak egyetemre,munkahelyre,azzal senki nem törődik,hogy van aki se busszal,se autóval nem tud eljutni pl Debrecenbe,egyszer 10.000ft-lrt vittek vissza a sztrájk miatt,amit alig tudtunk kifizetni,arra is jól emlékszem,mikor pont vizsgaidőszak volt és ennyi ideget megettünk,hogy beérünk-e vizsgázni,mert különben csúszunk fél évet!!!!!!!!Ez persze egyéni szociális probléma igaz,nem számít,hogy az ember miből fizeti és mér fiatalon adós,hogy eltudja végezni a sulit,még ráhúz ennyit-annyit,nem számít,annyi mindenki más is sztrájkolhatna,megállhatna az egész élet!!!!!!!Felháborító,hogy pont a szerencsétlen emberekkel ...ki!Tisztelt vezetőség emberségből megbuktak!!!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Potyáznak a benzinkútnál

A trükkös tolvajok megtankolják lopott rendszámos kocsijukat, majd a naftával fizetés nélkül lépnek olajra. Tovább olvasom