Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Tíz év fegyház a boltban szurkálónak

Szeged - Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet a Szegedi Ítélőtábla. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt emberölés.
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa a Békés Megyei Bíróság ítéletét abban az ügyben, amelyben egy gyomaendrődi férfit, Kurilla Attilát I. fokon nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéltek. Így az ítélet jogerős lett, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A büntetlen előéletű, élettársi kapcsolatban két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodó alkalmi munkákból élő, asztalos szakképesítéssel rendelkező vádlott, Kurilla Attila 2008. októberében munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, emiatt kilátástalan anyagi helyzetbe került. Október 10-én albérletükből is el kellett költözniük, mivel nem tudták a bérleti díjat kifizetni. Ezután különböző motelekben szálltak meg, de ezeknek a díját sem tudták fizetni. A vádlott anyagi problémáit bűncselekmény elkövetésével akarta megoldani.

Október 16-át megelőzően többször is megjelent egy békéscsabai parketta boltban. Látogatásai során egyrészt feltérképezte az üzletet, másrészt – vásárlási szándékot színlelve – igyekezett a boltban eladóként dolgozó B. Tibor sértett bizalmába férkőzni. Meg is tudta a sértettől, hogy október 13-a és 19-e között a sértett egyedül dolgozik a boltban.

Október 16-án a vádlottnak már egyáltalán nem volt pénze, csak úgy tudott enni adni a gyerekeinek, hogy eladta élettársa fülbevalóját.
Ezen a napon a vádlott magához vett egy kést, elment a parketta boltba, ahol a sértettnek színlelt megrendelést adott. Az eladó ekkor elmondta, hogy a megrendelés felvételéhez 40 ezer forint előleg befizetése szükséges. A vádlott közölte: ennyi pénz nincs nála, de – azért, hogy megtudja, hol tartják a bevételt – megkérdezte a sértettet, nem tudna-e felváltani egy húszezrest.

Amikor a sértett megfordult, és az egyik széken lévő kabátjához hajolt, hogy megnézze, van-e elegendő váltópénze, a vádlott egy hirtelen ötlettől vezérelve hátulról a sértettre rontott, és őt a hátán és más testrészén több alkalommal megszúrta azért, hogy az üzlet bevételét megszerezze. A sértett az őt ért sérülések ellenére védekezett, ezért a vádlott - anélkül, hogy célját elérte volna – elmenekült.

A sértett a támadás következtében közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak a szerencsés véletlennek és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhető – ugyanis a sértett mentőt tudott hívni -, hogy nem halt meg.

A bűncselekmény elkövetése után a dulakodás során megsérült vádlott a kést és a támadáskor viselt kabátját Békéscsaba külterületén eldobta. Majd még aznap a családjával együtt előbb Hódmezővásárhelyre, ezt követően Szegedre költözött, de a rendőrség hamarosan a nyomára bukkant, s november első napjaiban elfogták.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2009. április 16-án Kurilla Attila (1977 – gyomaendrődi lakos) vádlottat, s ezért őt a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve nyújtott be fellebbezést, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Olvasóink írták

  • 2. Csecs 2009. szeptember 02. 10:21
    „Kurilla mi? Olyan tipikus olasz név. Liszkai olasz.”
  • 1. jules13 2009. szeptember 01. 16:29
    „Úgy látszik gyilok közben meggondolta magát. Nem baj, lesz neki épp elég ideje még jó néhányszor meggondolni mit is tett.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve üresen áll a Bartók

Míg a megyei főügyészség 60 munkatársával birtokba vette a régi sajtóházat – erről is beszámoltunk –, a Bartók azóta is üresen áll. Tovább olvasom