Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Tíz korsó csapolt sör a győztes dolgozónak

Szeged - Ötliternyi csapolttal jutalmazzák a szegedi Restiben azt a törzsvendéget, aki a legtöbbször tér be egy korsó sörre. A februári nyertes ezt 25-ször tette meg – nyereményét, a tíz korsó sört már átvette.
„Végy egy korsó csapoltat, és írd alá a jelenléti ívet!" – így kezdődik a recept, aminek a betartásával akár tíz korsó sört is nyerhet a szerencsés törzsvendég. A szegedi Resti söröző a hónap „dolgozóját" tünteti ki az ötliternyi alkohollal: aki egy hónapban a legtöbbször tér be egy csapoltra, az nyeri a tíz korsót. A második kilencet, a harmadik nyolcat és így tovább.

– A múlt havi nyertesek közül már majdnem mindenki megitta a nyereményét – mutatta a listát Ábrahám Ildikó pultos. Aki felvette, annak a nevét áthúzták.

Egyetemisták, főleg testnevelés szakosok, MÁV-dolgozók vesznek részt a játékban. Olyanok, akik a napi teendők miatt a vasútállomás környékén járnak. A februári első helyezett 25 alkalommal kért egy korsó csapoltat, a vasutas a nyereményét már átvette. A győztesek listáján női nevek is vannak, állítólag mind főiskolások. A hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik helyen holtverseny alakult ki.

Az nyeri a tíz korsót, akinek a legtöbb kereszt van a neve mellett. A lista nyilvános. Fotó: Miskolczi Róbert
Az nyeri a tíz korsót, akinek a legtöbb kereszt van a neve mellett. A lista nyilvános.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Ha tudok, munka után bejövök. Mivel nem szegedi vagyok, ritkán járok ide sörözni. Most is csak alkoholmenteset iszom, mert még dolgozom – magyarázta a kiskunfélegyházi Gémes János, a februári nyerteslista utolsó szereplője. Nem emlékszik már, hogy hány iksszel lett tizedik, talán hattal vagy nyolccal.

Az e havi listán 25 játékost számoltunk. – A szolnoki vasútállomás Restijének a vezetője találta ki ezt a játékot. Mivel egy cég vagyunk, mi is átvettük – magyarázta Jakab Éva üzletvezető. Elárulta, hogy a törzsvendégek szeretik a játékot. Sokszor figyelmeztetik a kolléganőit, hogy el ne felejtsék beírni a keresztet, mert nyerni akarnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már elég érett a Nyers a JATE-klubhoz

Szeged - Egy szegedi és egy várpalotai koncert erejéig újra összeáll a 2005-ben feloszlott Nyers. A… Tovább olvasom