Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Tíz plusz egy új alapszak a természettudományi karon

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezés határidejéhez, február 15-éhez közeledve lapunkban bemutatjuk: a Magyarországon kínált 14 képzési területből mi mindent kínál a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Most a természettudományi kar (TTK) kínálatát tesszük nagyító alá.
A nemzetközi viszonylatban is elismert, nagy múlttal rendelkező, közép-európai szinten a legkomolyabb tudományos potenciállal rendelkező egyetem természettudományi karán – a korábban megszokottak helyett – tizenegy alapszak indul. Így hát 2006-ban természettudományi képzési területen: biológia, fizika, földrajz, földtudományi, kémia, környezettan, matematika; informatika képzési területen: gazdaságinformatikus, mérnök informatikus és programtervező informatikus; műszaki képzési területen: anyagmérnöki alapszakra lehet jelentkezni.

A hagyományos szakokat tulajdonképpen az alapszakok különböző szakirányainál felfedezhetjük. Így például, aki fizika alapszakra jelentkezik, tanulmányai során lehet majd fizikus, vagy informatikus fizikus, alkalmazott fizika vagy környezetfizika diplomát szerezhet, de biofizikussá, csillagásszá, fizika, technika, természetismeret tanárrá lehet.
Újdonság az anyagmérnöki szak. Ezen a szakon olyan szakembereket képeznek, akik alkalmasak az anyagokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására, s kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

E második ciklus, a mesterszint előkészítése e karon az informatikai képzési területen a programtervező informatikusok esetében a leginkább előkészített. Erről és minden egyéb tudnivalóról bőséges információval szolgál a kar www.sci.u-szeged.hu/sztettk című honlapja.

(Az SZTE egészét és a jogi kart lapunk január 28-i, a bölcsészkar szakjait február 9-i, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kart pedig szombati számában mutattuk be.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Szeged költségvetését

Elfogadták tegnap a 2006-os városi költségvetést, ami a kormánypárti képviselők szerint biztosítja,… Tovább olvasom