Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Tizenegyedikesek is kíváncsiskodtak az SZTE nyílt napján

Az SZTE nyílt napján bemutatkoztak a karok, szó volt Merkelről, a diploma munkaerőpiaci értékéről is.

"Jobb előbb, mint későn" - így gondolkodtak a szegedi Deák-gimnázium 11. osztályos tanulói, akik bár jövőre érettségiznek és felvételiznek, már most kezdenek tájékozódni a Szegedi Tudományegyetem képzéseiről. A pszichológia szakra készülő Lilivel, a marketing és menedzsmentet megcélzó Bozsókával és a kommunikáció és médiatudomány szakot választó Dórival az egyetem szombati nyílt napján találkoztunk a Dugonics téri Rektori Hivatalban.

A lányokat érdekelte a pontszámítás módja, a választott szak jellegzetességei, és a szülői értekezletre is beültek. Kijelentették, hogy mindhárman az SZTE-re szeretnének járni. A nyílt napon rengeteg diák és szülő ismerkedett például a karokkal, az universitas szolgáltató egységeivel, és aki igényelte, segítséget kaphatott a felvételi jelentkezési lap kitöltésében. - Angela Merkel is bennünket választott - érvelt az egyetem erőssége mellett Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes a szülői értekezleten. Emlékeztetett, hogy a nemrég Budapesten járt német kancellár, miután megkapta az SZTE díszdoktori címét, a hallgatóknak arról is beszélt, fontosnak tartja, hogy mindenkinek legyen egy területe, amelyben jól képzett.
 

Tizenegyedikesek is kíváncsiskodtak az SZTE nyílt napján. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Karsai javasolta, ne az alapján válasszon senki képzést, hogy melyek a hiányszakmák, hanem találja meg azt, ami igazán érdekli. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adataiból idézve elmondta: már az abszolutórium megszerzése előtt a hallgatók 15 százaléka rendelkezett szakmával. 40 százalékuk az abszolutórium megszerzése után azonnal talált állást, 21 százalék pedig három hónapon belül. Óriási fegyvertény, hogy Szeged európai viszonylatban az egyetemi városok között a nyolcadik - emelte ki. Szóba hozta az SZTE tehetséggondozó programját, az ösztöndíjakat, a nyelvtanulási lehetőségeket, az Erasmus-programot, a sokrétű sportpalettát és a nagyjából 3000 kollégiumi férőhelyet.

A felvételi eljárásról az Educatio Nkft. képviseletében Bódog Orsolya beszélt az érdeklődőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi-új falutörténet és Verses Szentírás kötetben

Megjelent és a helyi polgármesteri hivatal telt házas dísztermében be is mutatták Kajszi Olga 1940-ben írt Földeák község leírása című munkáját. Tovább olvasom