Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Tizenhárom percig ingyen kóstoltak tizenharmadikán

Szeged - Tizenharmadikán, azaz szombat délután, 13 óra 13 perckor startolt a pálinkakóstoló akció – 13 percig bárki ingyen kóstolhatott 13-féle nedűből a Szeged Plaza parkolójában.
Második alkalommal rendeztek a városban pálinkafesztivált, négy pálinkaház – Rézangyal, Zsindelyes, Békési, Panyolai – mintegy 83 fajta italából fogyaszthattak a vendégek. A szatmári szilva például hagyományos technikával készül, ettől olyan markáns.

– Csak a jót szeretjük, kommerszet nem iszunk – mondta Mosonyi Helga: a negyvenéves könyvtáros édesanyjával ebéd utáni kóstolásra indult. Helga barackpálinkát ízlelt – az a kedvence –, édesanyja, Jutka a zamatos körtét tesztelte, amit még soha nem kóstolt. Az ő toplistáján a vilmoskörte vagy a fütyülős barack lenne az első helyezett. Ha már szóba került a mézes pálinka, megkérdeztük Németi Norbertet, a fesztivál egyik főszervezőjét, hogyan vélekedik arról a nézetről, mely szerint a mézes-barackos nem igazi pálinka. Erre ő egy mézzel ízesített, ágyas meggypálinkát adott a kezünkbe, amivel minden kétséget eloszlatott.

Mosonyi Helga barackpálinkát, édesanyja körtét tesztelt Fotó: Karnok Csaba
Mosonyi Helga barackpálinkát, édesanyja körtét tesztelt
Fotó: Karnok Csaba

Grillezett csirkecomb, sült kolbász, pikáns, hajában sült burgonya – a pálinka előtt és után is jól jött egy kis finomság. Az esti hangulatról a Roy és Ádám zenekar gondoskodott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomdász vándorgyűlés

Szeged - A Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület a múlt hét végén Szegeden rendezte meg kétnapos… Tovább olvasom