Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Tizenhétszer szúrt nevelőapjába T. Sándor

Állítása szerint hirtelen felindulásból szúrta le nevelőapját tavaly júliusban hódmezővásárhelyi tanyájukon T. Sándor, aki tizenhétszer mártotta kését a 67 éves férfiba. A vád szerint az emberölés előre megtervezett bosszú alapján történt.
Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja T. Sándort a Csongrád Megyei Főügyészség – a 32 éves férfi pere csütörtökön kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A hódmezővásárhelyi tanyavilágban élő hat osztályt végzett T. Sándor – ahogy megírtuk – tavaly július 15-én végzett anyja élettársával tanyájukon. Sz. István az épület alsó szintjének kanapéján feküdt, amikor T. Sándor mellélépett, majd 17 alkalommal megszúrta a felsőtestét és a fejét. A férfi a tárgyaláson bűnösnek mondta magát és vallomást tett: egyedül az emberölés minősített eseteit nem ismerte el, azt állította, hogy hirtelen felindulásból ölt.

Kiderült, hogy T. Sándor kapcsolata az ital és a munkanélküliség miatt korábban sem volt jó anyjával és nevelőapjával. „Amikor összejött anyámmal, próbálkoztam, hogy megkedveljen, ám tudomásomra adta hogy nem kér belőlem. Innentől kölcsönös volt az utálat" – mesélte. A számos vita először 2012 november végén fajult komoly tettlegességgé, amikor a vádirat szerint a fiatalember anyját és nevelőapját előzetes szóváltás után durván bántalmazta, a nőnek ujjait, a férfinek orrát törte. Tavaly májusban acélbetétes cipővel rúgta meg többször anyját és élettársát. Mindkét esetben született feljelentés, utóbbi vádiratát a gyilkosság napján kapta kézhez T. Sándor. A levélben az állt, hogy súlyos testi sértés miatt az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfinél. T. Sándor azt vallotta, hogy mindkét verekedés az italozó életmódot folytató Sz. István és anyja hibájából történt, de utána megbeszélték a dolgokat, és abban a tudatban volt, hogy az idős pár visszavonta az ellene tett feljelentést.

– Haragudtam rájuk, mert átcseszték a fejem, hogy mégsem vonták vissza a vallomásukat. Amikor hazaértem, István újra szidalmazni kezdett, ekkor végképp elszakadt a cérna. Nem tudom hogyan és hányszor szúrtam, a következő kép, hogy állok az ágy mellett és mindenem véres – magyarázta a férfi, akit korábban ötször hallgattak ki a nyomozás során. Ezen vallomásai – ahogy a bíró fogalmazott – hol kicsit, hol nagyon eltértek a mostanitól. Az egyikben T. Sándor például kijelentette: bosszúból ölt, majd elismerte anyja rá nézve terhelő vallomását is. A bíró a tárgyaláson felolvasta annak a hangfelvételnek a leiratát, amiben T. Sándor az emberölés után a rendőrökkel beszél: „Pörögjetek, mert megszúrtam. Tudjátok hova kell jönni, na haladjatok, mert elvérzik. Pörögjetek, mert megszurkálom megint" – hangzott a bejelentés. A férfinek védője kérdései után sem állt jobban a szénája. Ügyvédje kérdésére, miszerint ha bosszú vezette volna, akkor azt anyján is ki kellett volna töltenie, a férfi így felelt: az iránta érzett bosszúmat is Istvánon töltöttem ki. A tárgyalást a bíróság március 18-ára napolta el, amikor igazságügyi elme, és orvos szakértőket hallgatnak meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férj és feleség együtt vehet fel 150 ezret

Havonta 2 alkalommal lehet összesen 150 ezer forint készpénzt ingyenesen felvenni a bankunkból. Tovább olvasom