Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Tizenkét órás rendőrségi akció Szegeden

Szeged - Szegeden még soha annyi rendőr nem vett részt egyetlen akcióban, mint szombatról vasárnapra virradó éjszaka.
Civil és egyenruhás rendőrök az egész várost ellepték, elfogtak három körözött bűnözőt, egy kábítószer-kereskedőt, eljárást indítottak három ittas vezető ellen.

– Kicsit megijedtünk, amikor hirtelen jobbról is és balról is három-három rendőr bukkant fel a közelünkben. Jól bezártak! Mögöttünk volt a Tisza, előttünk az emlékmű. Körbevettek minket, majd kérték, igazoljuk magunkat. Nem volt gáz, udvariasak voltak – mondta Kollár Tamás egy perccel azután, hogy őt és három társát „elengedték" a fekete ruhás rendőrök. A fővárosi diákokat a Tisza Lajos körút végén igazoltatták.

Három körözött bűnözőt fogtak el a razzia során Fotó: Segesvári Csaba
Három körözött bűnözőt fogtak el a razzia során
Fotó: Segesvári Csaba

A fél tucat rendőr ezután az Aradi vértanúk tere felé vette az irányt. Következő „áldozataikra" vadászniuk sem kellett, ugyanis rövid időn belül egymás után négy kerékpáros is kis híján elgázolta őket. A járdán.
A rendőrség az akció titkosságára hivatkozva még szombat késő este sem árulta el, hogy mit vagy kit keresnek, egyáltalán miért szállták meg a belvárost, a lakótelepeket, a peremkerületeket. Pedig a szokatlanul sok rendőr és a rengeteg rendőrségi jármű nagy feltűnést keltett.
A Széchenyi téren, a Takaréktár utca felől hat egyenruhás és két városőr igazoltatott gyalogosokat, kerékpárosokat és autósokat. Civil ruhás nyomozók a Kárász utcán, a Klauzál és a Dugonics téren szúrtak ki maguknak nekik valami miatt gyanús nőket és férfiakat.
Jutott rendőr a Mars téri buszpályaudvarra, a nagyállomásra és a rókusi pályaudvarra is. Sőt a nagyobb buszvégállomásokon is ellenőriztek.
A szegedi taxisok csak rövid ideig találgatták, hogy „mit kereshet ez a sok rendőr" az utcán, éjszaka már arról is voltak információik, hogy körözött bűnözőket és egy arabot is elfogtak. A taxisok egyébként azt mondták, használna a városnak, ha ilyen rendőrségi akciók gyakrabban lennének.

Egyenleg

– Körözött személyek felkutatása, szabálytalan gépjárművezetők kiszűrése és a bűnmegelőzés volt az elsődleges célja a szombat estétől vasárnap reggelig tartó közlekedési, közbiztonsági és bűnügyi akciónak – nyilatkozta lapunknak vasárnap Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, amellett, hogy több tucat eljárást indítottak, elfogtak három körözött bűnözőt, ugyanannyi ittas vezetőt, egy hazánkból korábban kiutasított tunéziai férfit, és a zsombói polgárőrök „fülesére" egy kábítószer-terjesztőre is lecsaptak. A szóvivő nem árulta el, hogy szombat éjszaka mennyi civil és egyenruhás rendőrt, valamit rendőrségi járművet vetettek be, de azt hangsúlyozta, hogy Szegeden rendszeresek lesznek az ilyen akciók.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Kate12 2008. június 03. 06:40
  „Jót fog tenni a városnak az ellenőrzés,ugyanis így lehet egy olyan közlekedési és személyi morált kialakítani ami a későbbiekben csak javára válik a városnak.Aki ide téved később viszi a hírt,hogy itt ellenőrzés van és oda is fognak figyelni.Ez az első lépés.Nagyon hosszú az út,sok támadás fogja még érni ezeket az ellenőrzéseket,de végig kell csinálni a célért amit kitűztek maguk elé.”
 • 20. uttoro 2008. június 03. 00:37
  „Végre!

  Remélem lesz még több ilyen akció a jövőben. Erre nyugodtan költhetik a pénzünket.”
 • 19. sajt 2008. június 02. 22:02
  „Találkoztam velük 2x is igazoltattak de egyszer se bántam. Nagyon helyes ellenörizzék csak a népet, csak meg kellene állitani az 5 millió feletti autókat is nem a szegény skodásról lehuzni minden bőrt!!! De azér pozitivum hogy nem csak a trafi van kinn”
 • 18. zg 2008. június 02. 21:39
  „Tizenkét napig tartson legalább és mindenütt,hogy lehessen őket látni,hogy vannak.és a Mars téren azért mégsem izgatta magát a tizenvalahány fős család,apraja nagyja gyakorolta az ujjak művészetét.......ezek nyáron is hodják a karjukon a kabátot,hogy alátegyék a motyót”
 • 17. TAS 2008. június 02. 20:16
  „Akkor még világosabb, milyen piszkos trükkökket használ a parkolótársaság! Egyikük kiteszi a mikuláscsomagot, másikuk megy, leszedi, a polgárok pedig fizetnek mert nem tudják bebizonyítani hogy a csomagot meg sem találták! Ideje lenne a mikuláscsomag helyett biztonságosabb módszer bevezetésére!
  El tudom képzelni, hogy akad alkudozás is: fizetem a felét, csak tüntesse el ezt a csomagot!
  Én is jól járok, Ön is jól jár!”
 • 16. urh 2008. június 02. 18:05
  „Gyakrabban kellene legalább a jelenlét,ha más nem!”
 • 15. egy 2008. június 02. 16:13
  „TAS!
  Nem a rendőrök teszik ki a mikuláscsomagot, hanem a parkolótársaság!
  Che!
  Igen, jól látod! Minden népcsoport ( a minket szipolyozó két állatfaj is) összefog, és így haladnak előre! Nekünk is össze kell fognunk! Nem kell egymás barátai lenni, de szép, ha olvasom az újságban, hogy egy civil szemtanú segítségének köszönhetően fogták el a rendőrök a férget!
  Csak ennyi, és már eggyel kevesebb! Ja, az más kérdés, hogy a bíróság meg néha eléggé kivetni való módon teszi a dolgát...”
 • 14. che 2008. június 02. 15:38
  „Mind igaz amit mondtatok, jó látni a rend öreit dolgozni mert a mi pénzünkből fizetik .Ahhoz ,viszont, hogy javuljon a közlekedési és közbiztonsági morál, az emberek tudatát kell formálni, nevelni, azt nem a rendőrök teszik, arra nincs idejük, valahogy fel kell zárkozni a kulturált szintre ! Ha a többség jó példát mutat, a kissebség próbál majd nem lemaradni !! Összetartani ! A bűnözést tizedére lehetne csökkenteni ha nem volna ekkora a nemtörődés. Én így gondolom...”
 • 13. TAS 2008. június 02. 14:49
  „Jó lenne ha a " nagytakarításra " ráfázna az az ügybuzgó SZKT-s kishivatalnok is, aki magánszorgalomból begyűjti a piros büntető csomagokat az autószélvédőkről, valóban, miért rakják kívülre a büntetés-értesítőket? Azért, hogy bárki levehesse és a polgárok többet fizessenek????
  Ily módon csak nő a feszültség a polgárok és a hivatalnokok között! A rendőr állítja hogy ő kirakta a szélvédőre, és igaza van, a polgár állítja hogy ő nem kapta meg az értesítőt, és neki is igaza van, viszont fizetnie sokkal többet kell! A tettes pedig jót röhög a viszályon!”
 • 12. egy 2008. június 02. 14:36
  „Az akció örvendetes, de kíváncsi lennék, hogy volt-e olyan igazoltatott ember, aki felháborodott azon, hogy miért zaklatja a rendőr, ha nem csinált semmit? Remélem nem...”
 • 11. k 2008. június 02. 13:01
  „Így kéne egésznap 0-24 nyomni, lehet javulna a közbiztonság. nem?”
 • 10. Mil 2008. június 02. 11:55
  „Be is gyűjöttek téged is, mi? :))”
 • 9. éjszakás 2008. június 02. 11:33
  „007-es, egész nap nem is voltak az utcán rendőrök, azért nem láthattad őket. Éjszaka viszont baromira kint voltak!!”
 • 8. ilonKA 2008. június 02. 11:22
  „NEM LÁTTAM ÖKET!
  DE LEGALÁB MEG DOLGOZNAK APÉNZÜKÉRT!!”
 • 7. Mil 2008. június 02. 10:48
  „Hát én szombaton egész nap a várost jártam, de nem tűnt fel, hogy ekkora razzai lenne :) Ügyesen leplezték. Nem láttam a szokásosnál több zsarut.”
 • 6. Gyblasz 2008. június 02. 10:28
  „Gratulálok a szegedi rendőrőknek! A lakótelepeket is sűrűbben kellene ellenőrizni, ott is van baj nem kevés.”
 • 5. dodó 2008. június 02. 10:14
  „Nagyrészt egyetértek 009-el, de azt azért megjegyezném, hogy ártatlan szabálytalanság nincs. Nem egy balesetet és veszélyes helyzetet okozott az irányjelző használatának elmulasztása vagy nem helyes használata. Egyébbként én is üdvözlöm a hétvégi akciót. Több ilyet!”
 • 4. hehe 2008. június 02. 10:07
  „EZEK SERIFEK AMERIKAI NÉMETÜL BESZÉLNEK !”
 • 3. 009 2008. június 02. 08:37
  „Ha a rendőrség úgy működik, hogy nem kell félnie tőlük az átlagpolgárnak és emberséges elnézést is gyakorolnak ártatlan szabálytalanságoknál, mint az irányjelző használatának elmulasztása körforgalomból kiszálláskor, vagy jobbra forduláskor, akkor üdvözlöm az akciót, mert a szigorúság meghozhassa Szegednek és környékének a közbiztonság javulását!
  A turisták felé is lehetnének megértőbbek, akik nem ismerik a várost, ilyenkor, nagyjavításokkor még a Szegediek is nehezebben közlekednek, érthetően!”
 • 2. d 2008. június 02. 08:26
  „...most ügyesek, határozottak vpltak a rendőrök, gratula....így tovább.....”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napig mulattak a falubeliek Üllésen

Üllés - Három napon át több mint húsz programmal várták a látogatókat Üllés vásárterén és az… Tovább olvasom