Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Tizennégyszer szúrta bele anyja élettársába a kést T. Sándor

Hódmezővásárhely, Szeged - Aljas indokból, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a vásárhelyi T. Sándor, aki anyja élettársával végzett tavaly nyáron.
Aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmény miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék T. Sándort kedden. A férfit leghamarabb 25 év múlva bocsáthatják először feltételesen szabadságra. A hódmezővásárhelyi tanyavilágban élő hat osztályt végzett 32 éves T. Sándor – ahogy megírtuk – tavaly július 15-én végzett anyja élettársával tanyájukon. Sz. István az épület alsó szintjének kanapéján feküdt, amikor T. Sándor mellélépett, majd 22 alkalommal megszúrta a felsőtestét és a fejét.

T. Sándor kapcsolata az ital és a munkanélküliség miatt korábban sem volt jó anyjával és nevelőapjával. A számos vita először 2012 november végén fajult komoly tettlegességgé, amikor a fiatalember anyját és nevelőapját előzetes szóváltás után durván bántalmazta, a nőnek ujjait, a férfinek orrát törte. Tavaly májusban acélbetétes cipővel rúgta meg többször anyját és élettársát. Mindkét esetben született feljelentés, utóbbi vádiratát a gyilkosság napján kapta kézhez T. Sándor. A levélben az állt, hogy súlyos testi sértés miatt az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfinél. Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberöléssel vádolta a férfit, és a három befejezett testi sértés maitt a három csapás alkalmazását kérte a bíróságtól úgy, hogy az életfogytiglanból T. Sándor leghamarabb 30 év múlva szabadulhasson.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította: a 14 szúrásból 6 a mellkast érte, amiből egy döfés főerőveret ért, ez vezetett a halálhoz. Valószínűsíthető, hogy a támadás – a hadonászó védekezés maitt – álmában érte Sz. Istvánt. Az igazságügyi elmeszakértő megállapította, hogy a vádlott tette elkövetésekor beszámítható volt. T. Sándor ügyvédje szerint a minősített tényezők feltételezéseken alapulnak, csak az emberölés alapesetének megállapítását lehet megállapítani, így határozott idejű szabadságvesztés kiszabását kérte. T. Sándor az utolsó szó jogán azt kérte, hogy a bíró adjon neki egy esélyt fia felneveléséhez.

A bíróság az előre kiterveltésget és a különös kegyetlenséget nem, az aljas indokot és a védekezásre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölést megállapította, így az emberölés két minősített esete, valamint a három csapás alkalamazása mellett szabta ki az életfogytiglant, minimum 25 év fegyház letöltésével. Az ügyész a másik két minősítő tényező megállapítása, valamint az ítélet súlyosítása, a védő az emberölés alapesetének megállapítása, és a büntetés enyhítése miatt fellebbezett – a döntés így nem jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa legjobb biológus diákja a Radnótiba jár

A külföldi egyetemek beszámítják a felvételibe a sikert, a magyar felsőoktatásba való jelentkezésnél azonban semmit nem ér. Tovább olvasom