Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Tizenöt évet kapott Muki

Szeged - A bíróság szerint tavaly nyáron Kurai András ölte meg a 18 éves Pénzes Henriettát, a fiút jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélték. Számára kedvező esetben akár már nyolc év kilenc hónap múlva kiszabadulhat. A 17 éves makói fiú ennél súlyosabb büntetést nem kaphatott.

– A vádlott annyira brutális módon, a sértett olyan mértékű megalázásával követte el a cselekményt, hogy mindenképpen indokolt a törvény által megengedett legsúlyosabb büntetés kiszabása. Ha a fiú betöltötte volna a 18 évet, életfogytiglant kapott volna – mondta Maráz Vilmosné, a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírója a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőper másodfokú, jogerős ítéletének indoklásában.

Ökölbe szorított kézzel hallgatta az ítélethirdetést a 17 éves gyilkos. Fotó: Segesvári Csaba

Az áldozat anyja

– Az ítélettel semmi nem változott meg, továbbra sem szűntek meg a kételyeink, számos kérdésre nem kaptunk választ. Még azt sem tudjuk, hogy Henikének miért kellett meghalnia. Ez a kisgyerek nem ölhette meg a kislányunkat! Egyedül nem! A most elítélt fiúnak köze lehet Heni halálához, de az igazi gyilkos még szabadon járkál. Ebben egyetértek Muki anyukájával – mondta Pénzes Henrietta édesanyja az ítélethirdetés után.

Az ítélethirdetést Kurai András, a környezetében Mukiként ismert 17 éves makói fiú ökölbe szorított kézzel hallgatta végig, arcán érzelem nem látszott. Az anyja sírva fakadt. A brutális bűncselekmény áldozatának, a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettának a szülei a tegnapi tárgyaláson már nem vettek részt.

A Csongrád Megyei Bíróság első fokon aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a maximálisan kiszabható 15 év helyett „csak" 14 év fiatalkorúak börtönében letöltött szabadságvesztésre ítélte. Az ügy fellebbezések miatt került a Szegedi Ítélőtáblára.

Maráz Vilmosné azt mondta, az iratokból megállapítható volt az is, hogy Kurai András előre kitervelte a gyilkosságot. A bírónő az ítélet indoklásában kitért arra is, hogy a lány barátjának, S. Norbertnek a bűnössége nem vetődött fel, és mivel Kurai András többször is azt állította, hogy Pénzes Henriettát S. Norbert gyújtotta fel, az iratokat a vádlott elleni hamis vád miatti büntetőeljárás megfontolása céljából megküldi a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek.

Nem hiszem el! – mormogta Muki az ítélet hallatán. Fotó: Segesvári Csaba

Az ítéletből is kiderül, hogy a bíróság nem fogadta el a védelem védekezését, a Bene Zoltán kirendelt ügyvéd által megfogalmazott kételyekre Maráz Vilmosné érdemben nem is reagált.

– Nem hiszem el! Nem hiszem el! – mormogta már a bíróság folyosóján Muki, miközben beszélőre kísérték.

Kurai András – beszámítva az előzetes letartóztatását – kedvező esetben nyolc év kilenc hónap múlva szabadulhat.

– Rendkívül jó magaviselete esetén fogházkedvezményben részesülhet, ami azt jelenti, hogy a büntetés kétharmadát kell letöltenie. Természetesen ellenkező esetben, azaz rossz magatartás esetén a 15 év szabadságvesztést ki kell töltenie – nyilatkozta lapunknak Bene Zoltán védő.

A gyilkos anyja

– Amikor Muki kijön, lehet, hogy én már rég halott leszek. Amíg élek, nem nyugszom bele az ítéletbe. A fiam bűnös, erről már többször beszéltem. De nem gyilkos! Ilyen szörnyű bűncselekményt az én gyerekem nem követhetett el. Ott volt, de nem ő gyújtotta fel azt a kislányt. Nem is nyugszom bele. Tudom, hogy jogerős az ítélet, de kérni fogom az ombudsman segítségét. Nemzetközi bíróságokat is megkeresek – mondta az ítélethirdetés után a gyilkosság miatt elitélt Kurai András édesanyja.

Olvasóink írták

 • 19. pandora 2008. március 03. 08:23
  „szerintetek ti jobbak vagytok hogy ezt kíványátok neki?ugyan olyan gyilkosok lennétek mint ő.de ő nem az.ő ezt nem tehettetúl aranyos és kedves hogy ilyent cselekedjenti meg akik azt kíványátok neki hogy halljon mennjetek a büd.francba”
 • 18. Évike 2007. december 15. 19:40
  „Én tudom hogy nem az a gyerek követte el,ezt a kemény bűncselekményt.Azt is tudom hogy az a gyerek nem cigány,csak félig.A szülei normálisak és a családtagjaik is,mivel ismerem őket!A közvéleménynek bűnös kellett,mivel mást nemtudtak produkálni.Ezért kellett a nyomozó hatóságnak egy 15-és fél, éves, és 42-kilós,aki 145-centi gyerek volt!Mivel nagyon sok megkérdőjelezett válaszok maradtak függőben!Csak enyit akik erről a gyerekről ilyen szemétségeket írtak.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 17. Pirike 2007. november 08. 20:14
  „Nem tudom tisztában vagytok-e vele, hogy mennyibe kerül 1 napi ellátás a sitten?
  Elárulom: 6000 forint felett van / fő / nap
  15*365*6000=32.850.000ft!!!!!!!
  Ezért megéri nekünk dolgozni!!!!!!!!!!”
 • 16. bandita 2007. november 08. 18:06
  „Az a legnagyobb baj hogy hiába ül ez a szemétláda akárhány évet a Henit már nem kapják vissza a szülei. És minden szülő rettegjen ha ez az állat szabadul.”
 • 15. sós László 2007. november 08. 17:11
  „Jó ESTÉT Kívánok  Muki 20 évet kapjon?”
 • 14. germany 2007. november 08. 11:48
  „ki kellene végezni ezt a büdös cigányt.A mi adófizetök pénzéböl etetik a börtönbe a rohadékot és még hizott is 20 kilot.”
 • 13. justice for Hungary 2007. november 08. 11:37
  „kötelet neki.......”
 • 12. téka 2007. november 08. 08:41
  „Az a baj ha felakasztanák nem az utolsó lenne."kutyából nem lesz szalonna".Szégyelje el az anyja magát,hogy ilyen szemetet hozott a világra.Szegény kislány!!!!!!!!Mit érezhetnek a szülei egy életen át!!!!!Gondolom nem akarja ezt senki érezni.Szét kurják a cigány seggét a börtönben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. wd 2007. november 08. 08:25
  „Én azon is ledöbbentem, amit a kislány anyja mondott...”
 • 10. jo BaCSI 2007. november 08. 08:10
  „Akaszd a tetves ciganyt. Ne a ciganyt sajnald hanem azt a szegeny kislanyt. Nem is szabadna errol a tetu feszek fattyurol beszelni hanem a lanyrol kellene. Ezt csak utalni lehet meg az anyjat is azt a kurvat a ki vilagra hozta. A bironak nem lett volna szabad kivetelt tenni. "meg engedi hogy az anyjaval toltson 10 percet a kihallgatas uta, Mc DOnalds hamburger, stb" a birot is ki kellene rugni ezert. A kislany szulei soha nem nezhetnek elore a hazateresere meg az unokak eljovetelere, de ennek a fattyunak az a tetves cigany anyja megha 15 ev mulva is akkor is elore nezhet. Remelem addig megdoglik az az utca lany is meg a fattyu cigany fia is meg az egesz csaladja. Adjatok nekik gyors autokat es sok szeszt.”
 • 9. Anonym 2007. november 08. 07:44
  „Az életfogytig tartó büntetés is kevés lett volna egy ilyen gyilkosságért. Bányában dolgoztatnám, míg fel nem dobja a talpát. Onnan aztán nem lenne kiút, egy életre megtanulná mit tett. Érdekes, hogy minden egyéb felnőtt jogot gyakorolnak a fiatalkorúak, de mikor tetteikért kell felelni, akkor egyből kiskorúak és enyhébb büntetés, meg mi egy s más. Jó magaviselet és szabadul 9 év múlva?????? Mit fog ő csinálni, ha kiszabadul? Ugyanezt, csak más módszerekkel. Már annyira megszokja majd bent a kényelmet, meg hogy semmiért nem kell semmit csinálnia és mindene megvan (kaja, szállás, gáz, víz, villany, szórakozás stb. Szinte vágyni fog vissza, és mit fog csinálni? Újra gyilkol. Hány ember fog még miatta meghalni? Jó esetben csak egy és akkor megkapja az életfogytiglanát. Hát ez a magyar törvénykezés.”
 • 8. keresztapa 2007. november 08. 06:44
  „Erre azt tudom mondan egy cigány.Remélem a börtönben királylányt csinálnak belőle.A büntetésröl annyit,hogy az életfogy tarto szabadság vesztés is kevéss lett volna.”
 • 7. nagypappa 2007. november 08. 04:12
  „Mint a cikkből is kitűnik, nem azért kapott ennyit mert a bírónő ezt tartja jogosnak, ezt írja elő a tőrvény. Biztos forrásból tudom, hogy Muki és ügyvédje azért fordult minden jogorvoslatért a bírósághoz, minél később kelljen a fiatal korúak börtönébe átmennie. Nagyon fél.
  De féljen is.
  Bemegy mint Rómeo és kijön mint Júlia.
  Tudomásom szerint, ha fiatal korúak börtönében kezdi meg a büntetés letöltését, ott is marad végig.
  Ha belegondolok, hogy 25-27 évesen már túkoros lesz a börtönben, bent ő lehet a császár addigra?
  Nem valami biztató a környezete számára.
  Azt viszont nem tudom, fiatal korúak esetében nincs fegyház?”
 • 6. Agnes Keresztes 2007. november 08. 01:49
  „Nagyon sajnalom azt a fiatal leanyt, hogy igy kellett meghalnia. Szerintem olyan eletfogytiglant kellene Mo.-on is adni, mint az USA-ban - 200 - 300 eveket, mert tetteert ennyit erdemelt volna -es akkor nem lenne sose lehetoseguk szabadulni, mert mire joviselkedes cimen kiengednek, addigra meghal a bortonben. Ezek az emberek nem erdemelnek meg egy napot sem a bortonon kivul.”
 • 5. Toth Csaba 2007. november 08. 00:06
  „Maximalisan egyetértek Tellerrel. Sajnos nem ez az elso eset, hogy nem számít rasszizmusnak, ha a cigány csinál valamit a magyar ellen.”
 • 4. judge 2007. november 07. 23:11
  „inkább csapnák agyon az ilyet! szemét kis patkány! remélem asszonyt csinálnak belőle a rabtársai”
 • 3. Teller 2007. november 07. 22:48
  „20 kilót hízott eddig a börtönben.... Isten óvja a magyarokat, ha szabadul! A rasszista motívum egyébként miért nem merül fel akkor, ha egy roma öl, ver, erőszakol, gyújt fel egy magyart? Hol van ilyenkor Horváth Aladár, Kolompár Orbán és a "liberális" "jog"védők? Gondoljunk bele mi lett volna, ha egy magyar gyújt fel élve egy cigányt.... Miért ilyen balgák a magyarok?”
 • 2. Toth Csaba 2007. november 07. 22:28
  „Miért csak ennyit kapott? Én soha nem engednem szabadlábra.”
 • 1. martonosie 2007. november 07. 22:23
  „Felháborító! Ha jól viselkedik 9 év múlva akár megis ismételheti ! ...és addig még "képezheti is magát".
  Csak mert fiatal volt, olcsón "elvihette a balhét" !
  Felháborító!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodó Imre lesz az új országgyűlési képviselő

Tiszasziget - Fölszállt a füst: Bodó Imre lesz a Fidesz új országgyűlési képviselője. A tiszaszigeti polgármester jövő hétfőn, vagy egy hét múlva teheti le az esküt a parlamentben. Tovább olvasom