Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tizenöt gyilkos és öt holttest ismeretlen Csongrád megyében

Szeged - Hogy egy gyilkos tette elkövetése után öngyilkosságot követ el, és rövid időn belül ne tudnák kideríteni, ki volt – ilyen a május 14-i mórahalmi postásgyilkosság előtt még nem fordult elő a megyében. A mórahalmival együtt a rendszerváltás óta eddig tizenöt gyilkos személyazonosságára nem derült fény.
Még soha nem fordult elő a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén olyan eset, ami majdnem két hete Mórahalom külterületén történt. Egy férfi fejbe lőtt egy postásnőt, majd magával is végzett. Az elkövető személyazonosságát még mindig nem sikerült megállapítaniuk a nyomozóknak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a rendszerváltás óta tizenöt olyan gyilkosságot tartanak számon, amikor nem tudták beazonosítani az elkövetőt. Nincs tettese például a szegedi Delhi bár előtti, több mint tíz éve történt robbantásos merényletnek. A detonációban az autó vezetője meghalt, többen súlyosan megsérültek. A nyomozás végén senkit nem tudtak meggyanúsítani.

Öt azonosítatlan a megyében
– Jelenleg öt olyan holttest van Csongrád megyében, akikről eddig semmit sem sikerült megtudnunk – árulta el Szenti Szabolcs. Mi van akkor, ha végképp nem tudnak rájönni a személyazonosságra? – A holttesteket nem tároljuk, hanem az önkormányzat köztemetésben, sorszámozott sírba helyezi azokat. Előtte olyan mintákat veszünk belőle, ami később alkalmassá teszi az azonosításra – magyarázta.
A mórahalmi üggyel kapcsolatban, hogy mennyi időt adtak maguknak és az embereknek, hogy azonosíthassák a gyilkost, Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő azt felelte: a nyomozásnak nem csak a holttest azonosítása a feladata. Jelen pillanatban is több szálon dolgoznak, szakértői véleményekre várnak. – Miután minden egyéb nyomozási cselekményt elvégeztünk, utána határozunk a nyomozás megszüntetéséről – mondta.

Egy holttest beazonosítása során egyébként a rendőrségi irattár kecsegtethet a legtöbb sikerrel. Az ujjlenyomatok azonban a mórahalmi ügyben nem segítettek a nyomozóknak. A rendőrség az azonosítás sikere érdekében felvette a kapcsolatot a szerb hatóságokkal, sajtóközleményt adott ki, amelyre számos lakossági bejelentés érkezett. Szenti Szabolcs elmondta: ezeket mind kivizsgálták, de sajnos nem kerültek közelebb a gyilkos személyéhez. A rendőrök ezenkívül a gyilkosságot követő néhány napban az éjszakai órákat kivéve szisztematikusan végigjárták a tanyavilágot a tettes fotójával: senki nem ismerte fel. Ha végül semmi sem derül ki az ismeretlenről: megszüntetik a nyomozást az elkövető halála miatt.

Időrekord

Fél óra sem kellett a makói rendőröknek január 11-én ahhoz, hogy elkapják azt a kiszombori férfit, aki egy szóváltás után leszúrta öccsét. Egyik ismerősének mesélte el a történteket, aki értesítette a mentőket, majd azok a rendőrséget. A nyomozók fél órán belül elfogták a férfit az egyik vendéglátóhelyen. Leghosszabb ideig pedig azt a román férfit keresték gyilkosságért, aki kilenc évvel ezelőtt ölt meg Makón egy 69 éves nőt, akinek házát ezután kirabolta, majd Romániába menekült. A bíróság európai elfogatóparancsot adott ki ellene, ami idén áprilisig nem hozott eredményt. Ekkor kapták el a férfit a határ túloldalán és adták ki hazánknak.

Olvasóink írták

  • 1. baba86 2008. május 27. 11:36
    „És ha nem jönnek rá, akkor ennyi???? Kész lezárják. Hát szép. ennyire lehet rájuk számítani. Talán ha pénzt ajánlanának a nyomravezetőnek sikerrel járnának. Ha pénzért embert volt képes ölni az a féreg, akkor biztos van ott valaki a tanyán, aki elárulná ki volt az. Nem igaz, hogy senki sem ismeri. Csak nem beszélnek. Tuti. Bizti valakinél dolgozott csak az nem meri bevallani. De szomszéd nincs? Vag yegy sem képes beszélni????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autentikus népzenét játszanak a Szűcs testvérek

Szeged - Szűcs Bálint és Szűcs Szilárd nemcsak jó testvérek, hanem tehetséges fiatal zenészek is… Tovább olvasom