Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Tizenöt métert repült Anna

Szeged - A babakocsi, benne az egyéves kislánnyal 15 métert repült, miután elsodorta az autó. Az anya és a baba kisebb horzsolásokkal megúszta, az apa lábát összevarrták. A cserbenhagyásos baleset csütörtök este történt Újszegeden, a rendőrség lapzártánkig nem találta meg a segítségnyújtás nélkül továbbhajtó férfit.
Csodával határos módon kisebb horzsolásokkal megúszta a balesetet az az egyéves kisbaba, akit a szüleivel együtt csütörtök este fél nyolc körül ütöttek el Újszegeden. A szülők a babakocsival a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésében lévő zebrán keltek át, amikor egy, a körúton haladó gépkocsi elsodorta mindhármójukat. A babakocsi, benne a kisbabával, 15 métert repült, az utolsó öt méteren kiesett a kislány belőle.

– Zöld jelzést kaptunk, és elindultunk a zebrán. Az autó a semmiből került elő, körülbelül 50-nel jöhetett, fékezés nélkül. A párom és én a szélvédőre estünk, a babakocsit és vele együtt a kislányt, elsodorta a kocsi. Szerencsére nem az autók, hanem a járda felé – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra M. Krisztina, az egyéves Anna édesanyja.

Anna most már biztonságban  a gyermekklinikán.  Szerencsére  kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.  Fotó: Segesvári Csaba
Anna most már biztonságban a gyermekklinikán. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.
Fotó: Segesvári Csaba

Az apa szenvedte a legsúlyosabb sérüléseket: az egyik lábát össze kellett varrni, nem tudja felemelni a karját, a könyöke is megsérült. Az anya kisebb zúzódásokkal megúszta. Azt mondta, hogy valószínűleg azért, mert ő egytized másodperccel hamarabb vette észre az autót.

– A szemtanúk szerint az ittas sofőr miután elütött minket, megállt. Kiszállt, és szétnézett, hogy mi történt – idézte fel a baleset utáni perceket az édesanya. Amikor a férfi megtudta, hogy kihívták a rendőrséget, visszaült az autóba, és elhajtott. A szürke Mitsubishit az új híd lábánál hagyta.

Az egyéves Anna horzsolásokkal megúszta a balesetet. Fotó: Segesvári Csaba
Az egyéves Anna horzsolásokkal megúszta a balesetet.
Fotó: Segesvári Csaba

A rendőrségen a típus és a rendszám alapján sikerült beazonosítani a jármű tulajdonosát. Ekkor kiderült, hogy nem ő vezetett, az autót odaadta egy ismerősének azért, hogy felkészítse műszaki vizsgára.

– A rendőrség jelenleg is keresi a sofőrt, az autó a kapitányságon van. Az ügyben az elsődleges adatok alapján a segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset okozása és a jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság – tudtuk meg Tuczakov Szilvána sajtószóvivőtől.

 A babakocsit a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésében felfestett zebrán sodorta el az autó. Fotó: Segesvári Csaba
A babakocsit a Temesvári körút és a Fő fasor kereszteződésében felfestett zebrán sodorta el az autó.
Fotó: Segesvári Csaba

Az orvosok is alig akarták elhinni, hogy néhány horzsolással megúszta a pici a balesetet. – Repülő babának nevezik, és azt mondták, újjászületett – mosolygott Krisztina.

Horzsolással a klinikán

A kislány homlokán lévő horzsolástól eltekintve semmi jel nem utalt a balesetre, mikor tegnap meglátogattuk Annát a gyermekklinikán. Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesekönyvét lapozgatta, miközben spenótot kanalazott három plüssmaci és egy szürke delfin társaságában. Az orvosok tegnap még megfigyelés céljából bent tartották a mosolygós kisbabát, aki ma várhatóan elhagyhatja a kórházat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomterelés a csongrádi úton

Csongrád megye - Az M43-as autópálya építése miatt a 4519-es, azaz a Szegedet Csongráddal összekötő… Tovább olvasom