Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Tízezrével szórakoztak a szegediek

Az ünnepi hétvégén volt utcabál, miközben Újszegeden illatozva sültek a grillek. A tűzijátékra az idén is több tízezer ember volt kíváncsi.
Szabadi Popey Istvánt Újhelyi István honatya fogadta királlyá Fotó: Frank Yvette
Már szombaton kora délután megtelt a forgalom elől elzárt Huszár Mátyás rakpart, ahol a Rádió Plusz, a Délmagyarország és a Déli Apró tréfás vetélkedőjén kellett bizonyítania a három csapatnak, hogy a legrátermettebb királyjelölt egy évre elnyerje az I. Plusz István király címet. A versenyen két szegedi és egy szentesi csapat vett részt.

A csapattagoknak többek között szerenádot kellett adniuk a királylánynak, bort kellett inniuk hátrakötött kézzel, és petrencés rudat kellett tartaniuk. A fizikai próbatétel mellett a varázsló, Csiri bá tudományos kérdéseire is választ kellett adniuk, ami nem mindig tűnt egyszerű feladatnak. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, nem mindennapi vetélkedőt a Szabadi Popey István vezette csapat nyerte, így őt Újhelyi István országgyűlési képviselő ünnepélyes körülmények között királlyá koronázta.

Akinek sétálni támadt kedve, az a Tisza másik partján, a liget árnyas platánfái alatt egy korsó sör és egy tányér grillezett finomság mellett készülhetett fel az esti égi látványosságra. Este nyolc óra előtt már egyre sűrűsödött a tömeg. Sokan már ekkor elfoglalták helyüket, hogy a legjobb szögből gyönyörködhessenek a tűzijátékban. A rutinosak fenék alá helyezhető párnával érkeztek, mások összecsukható, fából készült kis sámlival vadásztak egy-egy jobb helyre.

A köztéri világítást nem sokkal este kilenc óra előtt kapcsolták le, mire a több tízezresre duzzadt tömeg egy emberként hördült fel. A negyedórás tűzijáték után ismét megindult a népvándorlás. Akik nem hazafelé vették az irányt, vagy nem maradtak a rakparti utcabálon, azok az újszegedi grillfesztiválra igyekeztek. Sokan kíváncsiak lettek volna Koós János koncertjére, aki több mint egyórás késéssel lépett színpadra – nem mindenki várta meg. A grillfesztivál szervezője, Puskás László elmondta, a művész, aki a klasszikus Kislány a zongoránál című dalával fejezte be műsorát, Palicsról érkezett Szegedre, ám a határon négy kilométeres sor fogadta, és még őt sem engedték át soron kívül. Ennek ellenére, akik kitartóak voltak, ötször tapsolták vissza Koós Jánost a liget színpadára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a Kossuth nyomdának

Hiába ígérte a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. vezetése, hogy megpróbál megoldást találni a gazdálkodási… Tovább olvasom