Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tízmillióból növelnék a szegediek biztonságérzetét

Szeged - Május közepéig tart az a nagy ívű bűnmegelőzési program, amelyre a Szegedi Rendőrkapitányság összesen 10 millió forintot költ. A négy legkevésbé biztonságos szegedi választókerületben javítanának a jelenlegi helyzeten.
Szeged minden választókerületében csökkent a lakosság biztonságérzete az elmúlt években – derült ki a Szegedi Tudományegyetem szociológiai tanszékének legutóbbi felméréséből, melyben 25 ezer 500 szegedit kérdeztek meg. Az emberek legkevésbé Felsővárosban, Makkosházon, Rókuson, Alsóvároson és Móravárosban érzik magukat biztonságban.
A Szegedi Rendőrkapitányság ebben a négy választókerületben szeretne javítani a helyzeten, melyre az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán 6 millió 750 ezer forintot nyertek, amit 2 és félmillió forint önrésszel egészítettek ki.

A most kezdődő és május közepéig tartó programban a fenti választókerületekben közösségi és megelőzési napokat tart a rendőrség a bűnmegelőzésben résztvevő szervezetekkel és alapítványokkal együtt. Lakossági fórumokat tartanak majd, hadat üzennek a graffitinek, legális graffiti falak felállítását és a közvilágítás javítását tervezik. Az általános és középiskolákban interaktív előadások és szituációs gyakorlatok formájában hívják fel a gyerekek figyelmét az áldozattá és elkövetővé válás elkerülésére.

A rendőrség a városőrséggel, polgárőrséggel, az Ágota alapítvánnyal és a gyermekjóléti központtal összefogva közös járőrözéseket is tart majd, melynek fő célja azon fiatalkorú csoportok felkutatása, amelyek szabadidejüket céltalanul az utcákon töltik. A bűnmegelőzési program eseményeiről és eredményeiről lapunk cikksorozatban számol be.

Olvasóink írták

 • 3. jutka0202 2008. december 04. 15:11
  „Ezt már régen meg kellett volna lépni...Sajnos céljuk is van ezeknek az "utca gyerekeknek"-nem tudom ki lehetett pontosan,de a csillag tér környékén,a keresztöltés utcában(Erogén Zóna Sex Shop-unk)is áldozata lett az unatkozó illetve tekergő "emberkéknek"...
  2 hónap alatt 2x ragasztoták bepillanatragasztóval az üzlet zárait,lakatait,amit nagyon "köszönünk" NEKIK!!!!!
  Lehet mostmár próbálkozni,Figyel a kamera!!!
  És sorban jöttek a környező üzletek is,tevékenység körtől függetlenül!!
  Lépjünk már a tyúkszemükre!!”
 • 2. Mil 2008. december 03. 09:16
  „Én néhány éve láttam rendszeresen gyalogos járőröket a környékünkön(Rókus). Aztán egyszercsak eltűntek.”
 • 1. fema 2008. december 02. 18:55
  „Remélem, ezek után nem jönnek össze 30-40-en Felsővároson a Felső Tisza-part és a Pille utca közötti téren a fiatalok, mert eddig a lakók hiába hívták a Rendőrséget, a Polgárőrséget és a Városőrséget! Egyszer a Városőrség megjelent, a fiatalok eltűntek a házak mögé, de 10 perc múlva visszaszivárogtak!
  Annyit értünk el, hogy naponta takarítják a teret a Városgazdálkodás dolgozói, de nem ez lenne a megoldás!
  Itt minden hétvégén az esti órákban jön össze a banda, hülyére isszák és kábítózzák magukat, ordibálnak, szemetelnek! Utána biztos folytatják máshol.

  Több figyelmet kérünk erre a környékre! Itt még rendőrjárőrrel soha nem találkoztunk!
  Az ablak alatt, ordítva beszélték meg, mit hazudjanak a rendőrségen, hogy ne legyen gond.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházban tölti az adventet Zoli bácsi

Szeged - A klinikán tölti az adventet a „skodás" Zoli bácsi. Az egykori hajléktalan elesett,… Tovább olvasom