Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Tízmilliókat csalhatott ki ügyfeleitől egy volt szegedi ügyvéd

Csalás és sikkasztás gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy volt szegedi ügyvédet. Információink szerint K. Lászlóról van szó, aki magánszemélyektől több tíz millió forintot kért kölcsönbe, illetve ügyvédi letétként.
Több tízmillió forint kárt okozott egy volt szegedi ügyvéd a rendőrség gyanúja szerint: a 64 éves férfi 2008-tól több embertől kért kölcsön, de tartozásainak csak egy részét fizette vissza, a többi részlet törlesztésére a nyomozás szerint reális lehetősége sem lett volna.

Hasonló ügy, végleges eltiltás

H. János egykori szegedi ügyvédet – ahogy megírtuk – 2012 végén jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és egyéb bűncselekmények miatt jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék, valamint örökre eltiltotta korábbi hivatala gyakorlásától. 

A férfi 2011-től ügyvédként eljárva több ügyfelét is megkárosította: a neki letétként átadott összegeket nem a megbízói által meghatározott célra használta fel, hanem azokat elsikkasztotta. Ügyfelei így több adásvételtől estek el. Legutóbb idén augusztus 27-én vett át 1 millió 300 ezer forintot, amit egy ingatlan tehermentesítésére kellett volna fordítania. Megbízóit ekkor nem tájékoztatta arról, hogy már nem dolgozik ügyvédként, illetve a kapott összeget sem az ügy elintézésére fordította. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás és sikkasztás gyanúja miatt hallgatta ki a volt szegedi ügyvédet hétfőn, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen előzetes letartóztatására.

– A kamara területi és országos vezetése is mindent megtesz azért, hogy ilyen eset ne forduljon elő. A nagy létszám azonban óhatatlanul magával vonzza, hogy ilyen kollégák is akadnak közöttünk. Szerencsére azonban nem ez a jellemző hozzáállás az ügyvédek részéről – fogalmazott Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke. A most lebukott férfi tudomásunk szerint már legalább tizenöt éve praktizált ügyvédként, jelenleg több büntetőeljárás is folyik ellene. Értesüléseink szerint kamarai tagságáról – mikor már érezte, hogy fogy körülötte a levegő – maga mondott le idén márciusban, amit a vezetés elfogadott. Egy ügyvédet foglalkozásától örökre csak jogerős bírósági ítélettel lehet eltiltani.
A rendőrség gyanúja szerint a férfi az eddig ismerteken kívül még több embert is megkárosíthatott, akik ez idáig nem tettek feljelentést. Kérik, hogy akit a férfi a fenti módszerrel megkárosított, jelentkezzen náluk. Információink szerint a csalással és sikkasztással vádolt volt ügyvéd K. László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési bírságot is kapott a tornyos szomszéd

Építési bírság mellett fennmaradási engedélyt kapott annak a domaszéki férfinek az adótornya, aki március óta különböző hatóságoknál folyamatosan feljelenti és kamerával figyeli a szomszédos vállalkozást. Tovább olvasom