Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Több az influenzás Csongrád megyében

Csongrád megye – Csongrád megyében 77 százalékkal több, 100 ezer lakos közül 40–50 az influenzás beteg. 2–3 hét múlva közepes aktivitású járvány alakulhat ki térségünkben – mondta Tombácz Zsuzsanna megbízott megyei tiszti főorvos.
Megyei beteg mintájából még nem mutatták ki az új influenza kórokozóját. Az itteni kórházban gyanús körülmények között elhunytak, vagy a várandósok mintáit a fővárosban, mindenki másét Szegeden ellenőrzik – H1N1 vírus után kutatva.

Olvasóink írták

 • 4. banew 2011. január 13. 17:12
  „Ez az időjárás a táptalaja az influenzának, ezt tudjuk, a többi meg hozzáadott duma. Erre számított mindenki, hogy január közepe- vége evvel fog eltelni, gyereket orvoshoz, lázas, a felnőtt is, de ő nem lehet beteg, mi ebben a nagy hír??”
 • 3. fidelgasztro 2011. január 13. 11:09
  „A Szabad Világot vezető állam vezető hírműsorában így tálalták a témát (mint emlékszünk rá, Mexikóból elég hamar átért a vírus): http://www.youtube.com/watch?v=CmohPb5TEkU&feature=related”
 • 2. RézmívesGyekszon 2011. január 13. 10:42
  „Kezdődik a parasztvakítás, most ne a neonáciktól rettegjetek, hanem a H(azugság)1N(em igaz)1 vírustól. Az a fő, hogy ha ettől rettegve mindenki elkezdi oltatni magát, mint a tavaszi malac, az állambácsi(meg akik mögötte vannak) jó nagyot kaszálhat. Többen halnak meg a közutakon balesetben hetente, mint a hülyeség vírustól évente.”
 • 1. fidelgasztro 2011. január 13. 09:50
  „A médiát figyelve látszik, hogy a héten megérkezett az ukáz: Indulhat az influenza, pontosabban a H1N1 kampány.
  Érdemes visszaemlékezni a 2010-es kampányt követő beismerésekre, hogy lényegében nem volt akkora, olyan brutális járvány, mint amekkorát a média harsogott "estétől reggelig".
  Emlékezzünk vissza az oltóanyagok körüli botrányokra!
  Az influenza eddig mindig jött az év ezen időszakában, ez nem horror. Az embereknek fel kell készíteniük szervezetüket a vírus támadására, de az oltóanyagok megbízhatósága kérdéses, az viszont nem, hogy a C vitamin nagy dózisban erősíti a szervezetet. Együnk sok, C vitamint tartalmazó gyümölcsöt, zöldséget, de ez nem elég, naponta fogyasszunk - tavaszig mindenképp - , patikában kapható C vitamint.
  Amennyiben beoltatja magát, kérdezze meg kezelő orvosát, hogy ő beoltatta-e családtagjait!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szöveg helyett jegyek az alsó tagozatban

Második osztálytól érdemjegyek is kerülhetnek a diákok félévi és év végi bizonyítványába. Tovább olvasom