Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Több ezer lurkó a Gyermekkarácsonyon

Szeged - Több ezer gyerek szállta meg vasárnap az újszegedi sportcsarnokot – 18. alkalommal szervezte meg itt a Százszorszép Gyermekház városi Gyermekkarácsonyát.
A kicsik több tucat érdekes programon vehettek részt. A II. emeleti küzdőtéren a már szokásos karácsonyi ajándékkészítő alkotóház rendezkedett be. Rozgonyi Bogi és barátnői Gombos Anita főiskolás diák irányítása alatt készítették a szalvéta angyalokat. – Minden évben nagyon várom a Gyermekkarácsonyt. Tavaly és idén is felléptem: rumbát és bécsi keringőt táncoltam – mesélte büszkén a kislány.

A gyerekek gyöngyöt fűzhettek, dióállatkákat és gipszképeket készíthettek, míg a színpadon táncos és énekes műsorokkal szórakoztatták őket. A földszinten rendezkedett be az esélyegyenlőségi játszóház. Az Esélyek Háza szervezésében a fiatalok itt kipróbálhatták a vak pingpongot, végigtapogathatták a tárgyakat a vak szobában, és kerekes székbe ülve mehettek végig az akadálypályán megtapasztalva, milyen nehézségekkel élnek együtt fogyatékos társaik.

Fotó: Karnok Csaba
Kézműves-foglalkozással, énekes-táncos műsorokkal szórakoztatták
a kicsiket a Gyermekkarácsonyon. Fotó: Karnok Csaba

A rendezvényen a gyermekház új, ingyenes szakköreit is reklámozták. Így többek között az akvarisztika, a rádióelektronika és a repülőmodellezés szépségeivel is megismerkedhettek a résztvevők. Volt kamasz kaszinó, ahol a gyerekek a megnyert zsetonokat apró ajándékokra válthatták be. A bábsarokban a Mókás Bocsok Bábcsoport szórakoztatta az egybegyűlteket. Nagyanyáink játszóházában pedig régi babákkal, mackókkal és bababútorokkal játszhattak a gyerekek.

Gyermekkarácsony Vásárhelyen

Több mint 1600 szociálisan rászoruló gyermeknek rendezett szombaton és vasárnap karácsonyi ünnepséget a vásárhelyi önkormányzat és a Petőfi művelődési központ. A Fekete Sas dísztermében színes műsor szórakoztatta a gyerekeket, akik könyvet, édességet és játékot kaptak ajándékba.

Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Fekete Sas dísztermében könyvet, édességet,
játékokat kaptak ajándékba a gyerekek. Fotó: Tésik Attila

Lázár János polgármester elmondta: a városi gyermekkarácsonynak köszönhetően a szegény családokban nevelkedő gyerekek is átérezhetik az ünnep hangulatát.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. december 22. 15:57
    „Á, szar volt, hiába álltam sorban ajándékért mindig elém állt valami kölök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Estére egész Szeged bedugult

A tisztítatlan, latyakos utakon az aranyvasárnapi bevásárlókhoz hozzáadódott a Nyugat-Európából hazafelé tartó vendégmunkások tömege. Sok volt a baleset. Tovább olvasom