Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Több ezren vettek részt a 7. K&H olimpiai futónapon Szegeden - galériával

Szeged - 4058-an neveztek a szegedi 7. K&H olimpiai futónapra, mely az olimpiai sorozatok idei első vidéki állomása volt vasárnap.
A szervező BSI a Föld napján egy környezetkímélő sporteseményre hívta a mozogni vágyókat. A mezőny Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó rajtjelére indult. A 3,4 kilométeres táv útvonala Szeged belvárosában és a Tisza parton haladt.

A férfiaknál a békéscsabai Gregor László, a Békéscsabai Atlétika Klub futója teljesítette a leggyorsabban, 10:06 alatt a 3,4 kilométeres távot. Őt a szegedi Tarnai László, a Szeged Titán TC sportolója követte, míg a harmadik szintén az egyesület tagja, a szegedi Szelepcsényi Zsolt lett.

A hölgyeknél helyi győzelem született, elsőként a szegedi Biacsi Ilona, az SZVSE futója szakította át a célszalagot 10:41-es idővel. A második helyezett, alig nyolc másodperccel lemaradva, az ikertestvére, Biacsi Bernadett lett, aki szintén az SZVSE versenyzője. A harmadik Kiss Zsanett, a MAC Népstadion sportolója lett.

A 7. K&H olimpiai futónap Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A verseny egyben a Szegedi Tudományegyetem karok közötti bajnoksága is volt. A karok 10 fős csapatai (5 nő + 5 férfi) közül az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar diákjai futottak a leggyorsabban. A második helyen az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára az SZTE Általános Orvostudományi Kar csapata állhatott fel.

Eredmények:

Nők:
1. Biacsi Ilona, Szeged, SZVSE, 10.41
2. Biacsi Bernadett, Szeged, SZVSE, 10.49
3. Kiss Zsanett, Budapest, MAC Népstadion, 12.03

Férfiak:
1. Gregor László, Békéscsaba, Békéscsabai Atlétika Klub, 10.06
2. Tarnai László, Szeged, Szeged Titán TC, 10.21
3. Szelepcsényi Zsolt, Szeged, Szeged Titán TC, 10.40

Olvasóink írták

  • 3. GondaIstván 2012. április 22. 19:32
    „Ott voltam. Nagyon jó volt. Az én időm 19:38, igaz ebből le kellene vonni azt amennyivel később indultunk a nagy tömeg miatt, de sajnos azt nem figyeltem meg. Ez volt életem első tömegfutó versenye, de ezentúl biztosan nem hagyok ki egyet sem.”
  • 2. Kolja 2012. április 22. 15:45
    „Azért jó lenne, ha az amatőr futókat is díjaznák. Vagy az ilyen utcai futófesztiválokat meghagynák a profik a kedvtelésből futóknak.”
  • 1. Csanádka 2012. április 22. 15:10
    „A fél város K&H-ás pólóba öltözött? Nem egyszerű,egyben zseniális brand építési technika.... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverekről tanulnának az iskolában?

A sorkatonaságot helyettesítve az iskolákban katonai ismeretek oktatásával nevelné fegyelemre és hazafiasságra a fiatalokat a kormány. Tovább olvasom