Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Több lövéssel állították meg a rendőrök a menekülő embercsempészt az M5-ösön

Bács-Kiskun megyében akartak igazoltatni egy autót a rendőrök, aminek sofőrje előbb Szeged, majd Budapest felé menekült autójával. Az üldözésbe a Csongrád megyei rendőrök is bekapcsolódtak, akik több lövést adtak le. A szerb férfi kocsijában migránsok ültek.
Több lövést adtak le a rendőrök egy menekülő embercsempész autójára az M5-ös autópályán péntek reggel.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei akartak megállítani egy szerb rendszámú Ford Focust reggel nem sokkal 8 óra után az 55-ös számú főúton, de a jármű vezetője Szeged felé kezdett menekülni. A Csongrád megyei rendőrök Mórahalomnál kapcsolódtak be az üldözésbe, Domaszék közelében a Bajai úton akarták megállítani a kocsit vezető férfit, majd több lövést is leadtak, mert a járőrök élete, testi épsége veszélybe került. A sofőr megpróbálta elütni őket.

A lövöldözésben senki sem sérült meg, az autó ezután Budapest irányába ment fel az M5-ös autópályára. A rendőröknek csak a kisteleki lehajtó közelében sikerült megállítani a járművet. Az autóban 5 marokkói migránst és egy szerb sofőrt találtak, akinél kábítószergyanús anyag volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a Bajai úton történt rendőri intézkedés jogszerű volt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tesz feljelentést az ügyészségen - közölte a rendőrség.

Számos esetben használhatja a rendőr pisztolyát, ám lőfegyverhasználatnak csak a szándékosan, személyre leadott lövés minősül. A lőfegyverhasználatot főszabály szerint számos más felhívásnak kell megelőznie. Csongrád megyében az elmúlt években csak néhányszor lőttek emberre a rendőrök. Három éve a szegedi Attila utca egyik társasházi lakásából akarták előállítani V. Józsefet, aki ellenszegült, késsel támadt a rendőrökre, akiknek figyelmeztető lövést kellett leadniuk Azon a nyáron fúródott golyó egy ceglédi férfibe Kistelek külterületén, miután három kábeltolvajt ért tetten egy rendőr. A tolvajok a rendőrre támadtak, aki ezután nyúlt fegyveréhez. 2012 októberében Apátfalván lőttek emberre, miután egy osztrák férfi Hummerjével halálra gázolta az őt megállítani akaró motorosrendőrt.

(Nyitóképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gál Ferenc főiskolán is tanulhatnak az elítéltek

Együttműködési megállapodást kötött tegnap a Szegedi Fegyház és Börtön a Gál Ferenc Főiskolával, hogy megkönnyítse az elítéltek társadalmi beilleszkedését a szabadulást követően. Tovább olvasom