Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Több mint 30 millió forint a Csongrád megyei településeknek

Harminchárom millió forintot kap pályázatok előkészítésére 16 csongrádi település a megyei önkormányzattól - jelentette be a közgyűlés alelnöke csütörtökön Szegeden.
A Csongrád Megyei Önkormányzat 33 millió forintot juttat a pályázatelőkészítő alapnak az első körben. A nyertes tizenhat település közül nyolc energetikai fejlesztések tervezésre kért pénzt - mondta Sándor Attila. Közölte: a támogatási keret elosztásánál kiemelt figyelmet fordítottak az ilyen jellegű beruházások, fejlesztések megvalósítására.

A nyertesek között van Ópusztaszer, amely termálvízzel szeretné fűteni a települést. Tiszasziget komplex tanulmányt készíthet a megújuló energia felhasználásáról, és Balástya is a zöld energiát kívánja hasznosítani. A korábbi klasszikus pályázatokhoz igazodva külterületi kerékpárút tervezésére pályázott Kövegy. Üllés gondozási központot tervezhet, Csongrád pedig a csapadékvíz elvezetésére készíthet tanulmányt.

Nagyon fontos, hogy a beruházások hosszú távúak legyenek, és a zöld energia felhasználása, a környezetkímélő hatás mellett, teremtsen munkahelyeket is – mondta el Sándor Attila.

Az elmúlt két évben százmillió forint pályázatsegítő forráshoz jutottak a települések Csongrád megyében az önkormányzat által 2007-ben létrehozott alap révén. A sikeres pályázatok összege már csaknem eléri az egymilliárd forintot, de az előzetes számítások szerint akár negyvenmilliárd forintos fejlesztés is megvalósulhat.

A pályázatelőkészítésre kapott pénzből környezeti hatástanulmányok elkészítése, az építési-műszaki tervezés, tervdokumentáció-készítés vagy pályázatírás finanszírozható. A települések egyenként maximum két és fél millió forinthoz juthatnak hozzá.

A pályázati keretösszeg 2007-ben és 2008-ban 50-50 millió forint volt, idén, a válságra való tekintettel, egyelőre csak 33 millió forintot osztottak ki.

Olvasóink írták

  • 2. jégcsappp 2009. június 18. 20:39
    „Vajon ki osztotta ilyen hü.....Na ki?”
  • 1. bélás 2009. június 18. 14:43
    „Oszt Szeged miért nem? Nem település? Itt a Tisza a Maros mint vízenergia. A napsütés is használható. Legalább a város közterület világítását meg lehetne oldani, sőt fejleszteni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzásra készül a Jobbik - a nemzeti oldal Szegeden

Szeged – Olyanok leszünk mint a 100 fejű sárkány. Ha az egyik nyakunkat elmetszik, ott lesz… Tovább olvasom