Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Több mint 3 millió forint a gyermekklinikának

Szeged - Több mint 3 millió forintot gyűjtött össze eddig több száz adományozó, a szegedi gyermekklinikát támogatják. A Mosolyban mért adomány nevet viselő akció szervezője a Cora Áruház, célja, hogy egy röntgenkép-erősítő berendezést vásároljon az intézménynek.
Több százan álltak már a Cora Áruház, a Rádió 88 és a Délmagyarország közös kezdeményezése mellé, amelynek célja egy röntgenkép-erősítő árának összegyűjtése. Az operációk során nélkülözhetetlen berendezést – amely 22 millió forintba kerül – a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája kapja, a jelenleg használt 30 éves gépük ugyanis már nem felel meg a követelményeknek.

A Mosolyban mért adomány nevű kezdeményezés lényege, hogy a felajánlás egyben kedvezmény is. Az akcióban ugyanis minden adakozó egy kuponfüzetet kap, 2, 5, illetve 10 ezer forintos adományához mért kedvezményes szelvényekkel, amelyek azonnal be is válthatók – akár a felajánlott összegnél is nagyobb értékben.

Például amennyiben a húsvéti bevásárlás során valaki 5000 forintot adományoz, az ezért ajándékba kapott kuponért többek között 10 százalék kedvezményt kap a teljes bevásárlására, 20 százalék kedvezményt minden Cora-márkás termékre, 15 százalék kedvezményt egy termékre, valamint 30 százalék kedvezményt könyvekre. Egy család esetében ez akár több tízezer forint megtakarítást is jelenthet.
Az eddigi adakozók között a magánszemélyek mellett számos cég és társaság is volt. A Borbarát hölgyek Dél-Alföldi Társasága decemberben jelenlétével is segítette az adománygyűjtést amellett, hogy a tagok 20 ezer forintot adományoztak. A Soroptimist Club Szeged pedig a hónap végén jótékonysági vacsorát szervez, amelynek teljes bevételét a szegedi Cora Áruház kezdeményezésének ajánlotta fel. Az elővételben váltott jegyek értékét, 400 ezer forintot már be is tették a Mosoly-akcióba. Ezzel együtt az összegyűjtött pénz összege meghaladja már a 3 millió forintot.

A gyűjtés április 23-áig tart, tehát aki segíteni szeretne, pár napig még megteheti.

Olvasóink írták

 • 4. tarkan 2011. április 21. 09:49
  „Az összeg gondolom elég a "Túri"-féle bővítési haditerv megvalósításához...egyébként pedig minden tiszteletem az adományozókhoz,nem semmi tény ez ebben a mai világban ahol az államot is az adakozó"kedvűeknek"kellene megmenteniük,hálából jövőre több SZJA-t fizethet mindenki::))!!”
 • 3. booo 2011. április 21. 09:25
  „Valóban, legyen minden adakozó ember büszke magára, gondoljunk tisztelettel rájuk, de az érem másik oldalát is nézzük meg!
  Én szégyennek tartom hogy egy egészségügyi intézmény számára úgy kell a pénzt összekalapolni !
  Az állam feladata lenne az eü intézmények EU-s felszerelésének a bőséges biztosítása és az ott dolgozok anyagi, erkölcsi megbecsülése. Nagyon sok városban két kalappal szórják a pénzt, milliárdos hatástanulmányokkal, holott ezeket a pénzeket a beteg emberekre is költhetnék.”
 • 2. Pepejeans 2011. április 21. 08:05
  „Csatlakozom margarethez! le a kalappal mindenki előtt, aki segített.”
 • 1. queenmargareth 2011. április 21. 07:01
  „Őszintén örülök és köszönet a támogató jólelkű embereknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laborokat fejlesztenek Szegeden

Szeged - A Solvo Biotechnológiai Zrt. uniós támogatással fejleszti kutatólaboratóriumait. Tovább olvasom