Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Több mint ezer biciklis ünnepelte a 10 éves Critical Masst Szegeden

Több mint ezer biciklis ünnepelte a 10 éves Critical Masst Szegeden
Kicsi, nagy, fiatal, öreg együtt tekert vasárnap délután a Critical Mass 10. születésnapján, amely a Dóm térről rajtolt.
 – Negyedszerre vagyunk itt. Gondoltunk rá, hogy otthon maradunk a rossz idő miatt, de ki akartunk mozdulni, így eljöttünk – magyarázta Blázsik Gyöngyi, aki Halasi Balázzsal érkezett az idén tíz éves Critical Mass-ra. A 15 kilométeres tekerés előtt a Dóm téren kerékpár-regisztrációval és kerékpárszervizzel is várták az érdeklődőket. A kilencéves Szabó Emma édesanyjával, Sztanyik Erikával érkezett, a kislány már a délelőtti Árkád Futófesztiválon is ott volt, ez a program sem maradhatott ki. – Meg sem fordult a fejünkben, hogy otthon maradjunk. Pólót és matricát is szereztünk. Viszont nem valószínű, hogy a kerékpárt a magasba emeljük, nagyon nehezek – mondta az édesanya.
Több száz biciklis ünnepelte a 10 éves Critical Masst Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA
A 8 fokos hőmérséklet sokakat a távol maradásra intett, de Rudis Ferencet és Kócsó Mihályt, Szeged két legidősebb egykori kerékpárversenyzőjét nem, ahogy rajtuk kívül még több mint ezer embert sem. Azt mondják, volt már nehezebb dolguk is. A menet a Dóm térről indult és ugyanide érkezett vissza. A távon érintették többek között a Huszár Mátyás rakpartot, a Boldogasszony sugárutat és a Retek utcát is. A kerékpárokat négy helyszínen, a Huszár Mátyás rakparton, a Bertalan hídon, a Belvárosi hídon és a Dóm téren emelték a magasba. A legelszántabbak mindent megtettek, hogy meg ne fázzanak. Volt, aki a kabátjára vette rá vegyész köpenyét, de olyan is akadt, aki mikulás sapkát húzott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürj utcai álomotthon 68,5 millióért - telik rá?

Fürj utcai álomotthon 68,5 millióért - telik rá?
Bár az ára borsos, úgy véljük, az építtetők anno nem spóroltak az anyagköltséggel - íme Újszeged szépe és egy őszinte hirdetés! Tovább olvasom