Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Több mint harmadával növelte látogatószámát a Szegedi Vadaspark

A 2010-es évnél 35 százalékkal több, összesen 185 204 vendéget fogadott tavaly a Szegedi Vadaspark, ahol a Zsiráfház átadásával az intézmény történetének legnagyobb beruházása is befejeződött.
Veprik Róbert igazgató az MTI-nek elmondta: részben a kedvező időjárásnak köszönhető, hogy az állatkert rendezvényeit is többen látogatták a korábbi évekhez képest, és ugyancsak több vendéget vonzottak a vadaspark zoopedagógiai foglalkozásai. Ebben nagy szerepe volt egy sikeres pályázatnak, amelynek részeként szegedi és szabadkai diákok százait fogadták, közösen a Palicsi Állatkerttel.

A szegedi állatkertbe 2011-ben ritka, Magyarországon máshol nem látható állatok érkeztek, közülük talán a legérdekesebbek az Afrikában őshonos rágcsálók, a csupasz turkálók, amelyek akár harminc évig is élnek, és a gerincesek közül egyedüliként a méhekhez és hangyákhoz hasonló kolóniát alkotnak.

A gondozók és a látogatók veszélyeztetett állatok szaporulatának örülhettek: az országban először Szegeden született alföldi anoa, a Celebesz vadonjaiban őshonos, apró bivalyféle és a száraz afrikai szavannákon őshonos kisragadozók, a lapátfülű kutyák csapata is bővült három fővel.

Az idei év fő attrakciója a pingvinbemutató március végi átadása lesz. A pápaszemes pingvinek a jelek szerint egyre inkább megszokják új környezetüket, a házukat és új kifutójukat.

A tervek szerint nyárra készül el a vadaspark egy saját forrásból - a Szegedi Vízmű támogatásával - megvalósuló fejlesztése is. Tavaly a határon nagy értékű, Európában ritkaságnak számító afrikai ragadozó madarakat foglaltak le. Közülük több állat más állatkertekbe került, de Szegeden is maradtak különlegességek: a majomevő koronás sasok, az óriási méretű füles keselyűk és a szintén ritka fehérhátú keselyűk. Számukra épül egy nagyméretű röpde és ház a zebrák is zsiráfok kifutója közelében.

Olvasóink írták

  • 1. Pandora 2012. január 06. 19:11
    „nem csoda! olyan szép lett, és annyi klassz állat van, hogy tényleg érdemes kimenni évente többször is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 mázsa ponttyal kezdődik az év

Az év első haltelepítésén 15 mázsa pontyot engedett a Maty-éri víztározóba és az atkai holtágba a… Tovább olvasom