Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Több mint kétmillió forint Önöktől a mentőknek

Szeged - Több mint kétmillió forintot adhattunk át olvasóinknak köszönhetően szombaton az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének. A mentők napján színes programokkal várták a kilátogatókat, a szirénázó konvoj pedig háromnegyed órán keresztül járta a várost.
Az Országos Mentőszolgálat fennállásának 65. évfordulóját ünnepelték szombaton Szegeden, a Mentők Napján. A Délmagyarország és a Délvilág április 18-a óta gyűjtött adományokat a Dél-alföldi mentőszervezet javára, hogy szebbé téve a jubileumot ezen a napon átadhassuk a teljes összeget – műszervásárlásra. Olvasóinknak köszönhetően 2 millió 43 ezer 157 forint gyűlt össze a Lapcom Média Alapítvány számlaszámán, melyet R. Tóth Gábor főszerkesztő adott át a rendezvényen Zentay Attila orvosigazgatónak.

Több mint kétmillió forint Önöktől a mentőknek - GALÉRIA

– Egy-kétezer forintos felajánlások érkeztek, ezekből gyűlt össze ez az összeg – mondta el a főszerkesztő. - Tudjuk, hogy a jelenlegi körülmények és fizetések mellett nehéz érezniük a megbecsültséget, de amikor az adományozásról szóló táblára néznek, gondoljanak arra, hogy vannak a megyében olyanok, akiknek az önök munkája fontos.

Az ünnepségen Zentay Attila rövid történelmi áttekintést adott az 1948 tavaszán létrejött mentőszolgálatról, mely a világ egyik legszervezettebb, életmentéssel foglalkozó szervezete. Hangai József, a szegedi mentőállomás vezetője pedig az ország 3. legnagyobb állomásának történetét elevenítette fel. A kiemelkedő munkát végző mentődolgozók dicséreteinek átadása után Szabó László piarista rendfőnök megáldotta a mentőállomást és a mentőkocsikat. - Önök az életet adó Isten legközelebbi munkatársai. Áldja meg önöket ezért – zárta szavait.

Az ünnepség után a látogatóké lett a fő szerep. A Rákóczi téren kiállították a rohamkocsit, egy új és egy régi esetkocsit, a tömeges baleseti egységet, három generációnyi mentőkocsit és a koraszülött mentőt, melyek bármelyikébe be lehetett ülni. Ki lehetett próbálni az újraélesztést, óránként pedig mentési bemutatót is tartottak.

Több mint kétmillió forint Önöktől a mentőknek - GALÉRIA

A program része lett volna egy nagyszabású mentéstechnikai bemutató is, a Rakpartot azonban még nem nyitották meg, így ezt a programot a szervezők június elsejére, a mentők báljának napjára tették át. Látványosság nélkül azonban így sem hagyták a szegedieket: 13 mentő, 2 rendőr, egy tűzoltó és egy katasztrófavédő autóból álló konvoj háromnegyed órán keresztül járta a várost kék lámpával, szirénázva. Többen megdöbbenve nézték a felvonulást, látszott hogy első gondolatuk az: vajon hol lehet ekkora a baj.
A mentők az év 365 napján, a nap 24 órájában dolgoznak. Nem volt ez másként az ünnepnapon sem. Több kitüntetett azért nem vehette át oklevelét, mert éppen szolgálatban volt és a rendezvény idején is egymás után gurultak ki a mentőállomásról az autók. Ezt az emberfeletti munkát támogatta mindenki, aki a jóakarat forintjait alapítványunkon keresztül elküldte nekik. Az összeget műszervásárlásra fordítják – hogy azzal is másokon segítsenek.

Olvasóink írták

 • 11. alfa258 2013. május 13. 06:48
  „Hát igen, kérdésem ": fideszes jobbikos urak mennyit adományoztak? ?”
 • 10. StencilAtya 2013. május 13. 04:06
  „a tisztelt fideszes politikus urak mennyit adományoztak? jaaaa..vagy úgy”
 • 9. queenmargareth1 2013. május 12. 18:51
  „8 bárcsak tényleg oda menne az adód, de ugye tudod, hogy ennek nem sok a valószínűsége?”
 • 8. Smerdis 2013. május 12. 18:21
  „meddig lesz elég? egy hét? kettő? utána mi lesz? és az adónk? az nem elég adomány?”
 • 7. X_Y 2013. május 12. 18:15
  „Szükség is van a támogatásra. Sajnos Pártotok és Kormányotok inkább stadionokra költi az adótokat...”
 • 6. Berlusconi 2013. május 12. 18:05
  „Minden tiszteletem az övék!”
 • 5. queenmargareth1 2013. május 12. 17:47
  „:) nos, ez már lehet, hogy adózott összeg...nem tudom.”
 • 4. Dr.Evazan 2013. május 12. 17:38
  „OK, de akkor is ki az, aki nem kerek összeget utal ? Pl. nem 1000 Ft-ot, hanem mondjuk 993-at ? Hahaha... :)”
 • 3. queenmargareth1 2013. május 12. 15:28
  „bankszámlára történő utalások esetén van ilyen:)”
 • 2. Dr.Evazan 2013. május 12. 15:17
  „A végén a 157 Ft hogy jött ki ? Az 1 és 2 forintos mintha már megszűnt volna... :)”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 12. 14:59
  „hú, még gondolkoztam is, miért van ennyi sziréna...hát inkább emiatt legyen.Köszönet az adományozóknak.Szép, nemes tett.
  viszont erről nem olvastam, vagy átsiklottam felette...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat elé vetette magát egy férfi a Dorozsmai vasúti átjárónál

Elgázolt a vonat egy fiatal férfit Szegeden a Dorozsmai vasúti átjáró közelében vasárnap kora reggel. A fiatalember öngyilkos lett. Tovább olvasom