Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Több mint nyolcvanmillióból kátyúznak Szegeden

Szegeden lassan halad a kátyúzás, mindössze egy brigád dolgozik. A mindszenti alvállalkozókat foglalkoztató solti székhelyű cég szerint így is készen lesznek a munkával az október 30-i határidőre. Solymos László városüzemeltetési alpolgármester azt hangsúlyozta: csak akkor veszik át a munkát, ha az megfelel a műszaki előírásoknak.
Autócsapda a jogi kar épülete előtt. Fotó: Gyenes Kálmán
Szombati számunkban megírtuk, hogy a jogi kar bejáratánál éktelenkedő kátyúkról már hetek óta tud az útkezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. Serege János városüzemeltetési részlegvezető elmondta, hogy jelenleg a Soltút Kft. javítja ki a kisebb úthibákat. A vállalkozó, mivel egy brigáddal dolgozik, városrészről városrészre halad. A belvárosban ezen a héten dolgoznak.

A Soltút Kft. közbeszerzési eljáráson nyerte el az önkormányzattól a több mint nyolcvanmillió forintos munkát. A solti székhelyű cég vállalkozásfelelőse, Kiszli László nem mondta meg, kivel dolgoztatnak. Annyit volt hajlandó elárulni, hogy részben ők, részben alvállalkozók végzik a munkát. Lapunk információja szerint mindszentiek az alvállalkozók. Kiszli közölte, hogy felváltva dolgozik két brigád, de még így is előbb végeznek, mint a szerződésben vállalt október 30-i határidő. A kivitelezőknek 12 ezer tonna aszfaltot kell beépíteniük. A vállalkozásfelelős szerint 10-50 százalékkal kerül többe a munka, ha nem azonnal tömik be a gödröt, hanem csak később javítják ki az utat.

Molnár László városüzemeltetési irodavezető elmondta: az önkormányzat nem szólhat bele abba, hogyan ütemezi a kivitelező a munkát. A lényeg, hogy időben végezzen az útjavítással. Solymos László azt hangsúlyozta, hogy júniusban a közgyűlés az egymilliárdos útfelújítás kapcsán döntött a kátyúzásokról is. A Soltút Kft.-nek munkája során figyelembe kellett vennie, mely városrészekben folyik csatornázás, villamospálya-felújítás stb. A városüzemeltetési alpolgármester közölte: az elmúlt hat-hét évben a mostani pénz töredékét fordították útjavításra, ezért egy év alatt nem lehet behozni a hátrányt. Solymos kérdésünkre, mit szól ahhoz, hogy a kivitelezők egy brigáddal dolgoznak és így többe kerül a városnak a kátyúzás, azt felelte: csak akkor veszik át a munkát, ha az megfelel a műszaki előírásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó tiszai halfesztivál

A Tisza mindkét oldalán rotyogott a bográcsokban a halászlé a hét végén kilencedik alkalommal… Tovább olvasom