Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Több száz milliót sikkasztott, 4 és fél évet kapott

Szeged – Négy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla jogerősen azt a férfit, aki több száz millió forintot sikkasztott az általa vezetett cégtől.
A büntetlen előéletű, jelenleg 62 esztendős Szabó György előbb ügyvezetője, majd 2005 márciusától tulajdonosa is volt a szegedi székhelyű, biztonságtechnikai rendszerek telepítését és karbantartását végző Elektro-Technik Kft.-nek. A vállalkozás komoly munkákat végzett a Paksi Atomerőmű területén.

A vádlott 2001-től 2004 végéig, majd 2007 első felében havonta több alkalommal különböző nagyságrendű összegeket – évente több tízmillió forintot – vett fel a gazdasági társaság pénztárából elszámolási előlegként. A rábízott összegek egy részével azonban nem számolt el, saját személyes kiadásaira fordította. A férfi a vállalkozás nevében és magánszemélyként is nagyobb összegű kölcsönöket vett fel. Vállalkozása 2007 elejétől fizetésképtelen volt. A vádlott 2007 júliusában kezdeményezte a cég végelszámolását. Az ítélőtábla sikkasztás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a férfit.

Olvasóink írták

 • 10. igazságkereső 2011. november 17. 12:08
  „#5.Együgyü! Az utolsó mondatod a témához kapcsolódva irreleváns,ugyan is semmi köze a történetnek a 2/3-hoz,mert ami itt történik Magyarországon, már a "rendszerváltás" óta zajlik! Itt valami egészen másról szól a történet, ami Magyarország sorsát, s benne a mi sorsunkat érinti! Bizony nagyon szépen megvezetett mindenkit a 21 éve tartó politika, csak a baj az, hogy még mindig nem a lényegről szól sorsunk rendezése! Látszik, hogy valamennyi kedves hozzászóló társam, társaim a lényeget messze elkerülve szól, szólnak különböző témákhoz! Bizony ez nagyon nagy baj,mert látható, hogy teljesen "megcsontosodott" minden ebben az országban és ezt használják ki a pénzügyi spekulánsok, a multikulturális simli! "Jó reggelt kívánok"!!”
 • 9. Zotya100 2011. november 16. 16:18
  „Igazatok van, felháborító! Ennyiért én is leülném, aztán apránként elővenném a pénzt és vígan felélném. Mert hogy ennyit eldugott valahová, az biztos!”
 • 8. barack55 2011. november 16. 12:48
  „Vannak országok, ahol a súlyos gazdasági bűncselekményeket halállal büntetik.
  Nem kívánom senki halálát, de ezzel együtt túl enyhének találom az ilyen esetekben kirótt büntetéseket nálunk. Felháborító, hogy néhány év múlva szabadulhat, bármennyit lopott valaki, ha jó ügyvédje van.
  Kérdezem, minek az igazságszolgáltatás, ha egészen másról szól a nóta???”
 • 7. zoltanszabo 2011. november 16. 10:33
  „Elősször ügyvezetöje, majd tulajdonosa a cégnek. --saját magától vett fel kölcsönt ?? kért előleget ????
  Nem értem ?????
  többszáz millió ??? 2-3-4 millió is lehet. Csak 4,5 év ? HÁÁÁT az semmi. Jó magaviseletér harmadolják, és 1 év múlva kisétál.
  Megmondták régen : ha lopsz-csalsz csak nagy tételben ,mert csak úgy érdemes ! Ha ez a pénz mondjuk csak pár száz ezer lenne--akkor is kapott volna ennyi büntit.”
 • 6. deszkás 2011. november 16. 10:06
  „4 és 1/2 év micsoda? fogház,börtön,fegyház és "felcsüggesztve"? És ugye a nevén még egy árva WC ajtó se volt? Vagy ez kitermeljük a milliomos vállalkozó réteget-ha meg nem bukik- aki nekünk munkát ad?”
 • 5. Együgyű 2011. november 16. 09:21
  „Ugyan már milyen naivak vagytok honfitársaim.

  Jó magaviseletért harmadolják a büntetést. Jön az amnesztia. A kis időt meg a luxus börtönben könyvtárosként
  pihenve el lehet tölteni. A kórházakban a napi étkezés 350-Ft jut. A börtönben meg hivatalosan egy napra 1ooo-Ft-ot adnak. Tehát itt sem kell szűkölködni. A szabadulás után a pénz meg úgy is előkerül. És él tovább mit Marci
  Hevesen! Ti meg csak dolgozzatok tovább. Az igazságérzet nem jár egyűt a joggal!

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 4. varadipal 2011. november 16. 08:47
  „Csak azt nem értem, hogy az igazságszolgáltatás miért kapkodott ennyire.A zsé-nek meg bottal ütik a nyomát.”
 • 3. sss 2011. november 16. 06:58
  „nekem is az jutott eszembe:
  a több száz az min 200 millió
  az a 4,5 évre vonatkoztatva havi 3,7 millió Ft
  évi 3,7 MFt az picit több mint egy átlagfizetés
  fákksitfákk :)”
 • 2. bambinaXX 2011. november 16. 04:52
  „1! Nekem is ez jutott eszembe..
  hol itt a visszatartó erő?!
  Teljes vagyonelkobzás - a családjára is kiterjesztve?.. hm? és akkor ülnie sem kéne..”
 • 1. Mjuriele 2011. november 15. 20:19
  „Én is, én is!
  Annyiért én vállalom azt a pár évet....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpörög a színház az ünnepekre

Al Di Meola, Harcsa Veronika, Palya Bea és további sztárok a Szegedi Nemzeti Színház decemberi kínálatában. Tovább olvasom