Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Több százan várták a szegedi KIKA nyitását - galéria, videó!

Több százan várták a szegedi KIKA nyitását - galéria, videó!
Volt, aki másfél órával korábban már az ajtó előtt állt - így várták a szegediek a KIKA Áruház nyitását. Harmadakkora, mint a pesti, feleakkora, mint a többi vidéki, de a miénk.
– Miért olyan fontos, hogy mikor érkeztünk? – kérdezett vissza egy középkorú nő tegnap reggel, amikor a nyitásra váró KIKA ajtajában megkérdeztük, mióta álldogál ott, hogy a sor elején tud lenni. Aztán annyit elárult: nem aludt ott. A biztonsági őr jegyezte meg ezek után halkan: már 6 óra 20 perckor is voltak emberek az épület előtt.

Hogy mennyivel volt előrébb, aki már másfél órával nyitás előtt sorban állt, nem tudjuk: az biztos, hogy a 8 órás kapunyitás előtt már az épület teljes hosszában, sőt azon túl, a parkolóban is kígyózott a sor. Arra a kérdésünkre sem kaptunk túl sok választ, hogy miért jöttek. – Bútorért – válaszolt egy leendő vásárló. Ezen nem túlságosan lepődtünk meg egy bútorbolt nyitásakor.
Megnyílt a szegedi KIKA. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A szemerkélő esőben végül nem is kellett nyolc óráig várnia senkinek: 10 perccel hamarabb kinyitották a kapukat. A gyors szalagátvágás után pedig mindenki mehetett nézelődni a 3500 négyzetméteren szétpakolt lakberendezési cikkek között. A vásárlókat a dolgozók tapssal fogadták. Kifejezett első napos vagy órás akciókat nem hirdettek az áruházban, így aki nem ért oda nyitásra, vagy netán nem ér rá ellátogatni az első napokban, az sem marad le semmiről – a meghirdetett árak két hétig érvényesek.

A szegedi az 9. KIKA áruház Magyarországon és az 51. Európában. Schalk Ingo ügyvezető elmondta, eredetileg másfél éve szerettek volna a városban üzletet nyitni, végül csak most sikerült. Ráadásul az elképzelésekhez képest kisebbet, építkezni azonban a plazastop miatt nem tudtak. Az egykori Media Markt épületét, mely az utóbbi években kínai áruházként üzemelt, az Erste Banktól bérlik.
Megnyílt a szegedi KIKA. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


– Ez az üzlet harmadakkora, mint a fővárosiak és feleakkora, mint a pécsi, győri és debreceni. Ettől függetlenül a teljes árukészlet itt is elérhető – mondta az ügyvezető. Hozzátette: mivel ennél vagy kisebb, vagy nagyobb áruházaik voltak csak eddig, új üzleti modellt is kellett kidolgozni a szegedi áruházhoz.

A szegedi KIKA 13 új munkahelyet teremtett, további 3 dolgozó pedig a régi Quattro Mobiliből jött át ide, mely korábban is a cég termékeit árulta.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha háromszínű, akkor megeszi a joghurtot a macska

Ha háromszínű, akkor megeszi a joghurtot a macska
A fotón látható macska szemlátomást nőstény, mivel háromszínű. Tovább olvasom