Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Több tíz milliós csalás a vád

Jelentős kárt okozó csalással vádol az ügyészség egy szegedi férfit. F. Tibor több mint negyven személyt csapott be különböző trükkökkel egy lízingelésekkel foglalkozó cég nevében, annak tudta nélkül.
Kedvezményes áron gépkocsi-beszerzést vállalt, lízingdíjat szedett, és nagy hozamú befektetéseket ígért az a szegedi férfi, aki ellen a Szegedi Városi Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat. A Szegeden közismert 37 éves F. Tibor több tíz millió forintot csalt ki áldozataitól. Volt, akiktől csak pár százezret, és volt, akiktől 10-15-20 milliót.

F. Tibor kültag volt egy betéti társaságban, amely szerződésben állt egy lízingelő céggel. Megállapodásuk értelmében a bt. vagyonvédelmi szolgálatot látott el a lízingcégnél. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a lízingdíjat nem fizetőktől a szerződés felmondása után le kellett foglalni és a megbízó telephelyére kellett szállítani az autókat. F. Tibor ennek csak részben tett eleget. A férfi elterjesztette, hogy ő jóval olcsóbban meg tudja szerezni a lefoglalt járművek közül bármelyiket, mint ha a leendő vevő a lízingelő cégtől vásárolna. Előleget is kért a megrendelőktől, de a vád szerint egyetlen autót sem adott át a „vevőknek", ráadásul a pénznek is csak jelentéktelennek mondható töredékét fizette vissza.

F. Tibor másik, számára szintén több tíz millió bevételt hozó trükkje az volt, hogy a tetemes lízingdíjtartozást felhalmozó adósoktól – a megállapodással ellentétben – nem foglalta le és nem szállította el a telephelyre az autókat, hanem jogellenesen elkérte a tartozás összegét, a járműveket pedig az adósoknál hagyta.

A fentiekkel párhuzamosan befektetőket is toborzott a szegedi férfi. Nagy hozamot ígérve például azt állította, két minisztériumban leselejtezett autókat tud flottában, rendkívül kedvezményes áron megvásárolni, amiket nagy haszonnal értékesít, a profitból a befektetők is részesülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenkoncertek a Fricsay Teremben

Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész négykezes koncertjével hétfőn indul a VI. szegedi… Tovább olvasom