Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Több tízmillió forint a kár

Folyik a kárfelmérés Tápén és Deszken, ahol rövid idő alatt 50-100 milliméter csapadék hullott le kedden. A szakemberek több tízmillió forintra becsülik a kárt.
A vízözön után gondban a tápéi Gyöp soriak Fotó: Schmidt Andrea
Mint megírtuk, Tápé tíz utcájában 100-150 házat veszélyeztetett kedden a hirtelen jött eső okozta belvíz. A vízmű szakemberei még tegnap is szivattyúztak az Árnyas utcai ingatlanok udvarairól – tudtuk meg Bodor Dezsőtől, a Szegedi Vízmű Rt. műszaki igazgatójától. A körzet önkormányzati képviselője, Mészáros Attila arról számolt be, hogy Tápén két vályogház fala lett vizes. Félő, ha ezek kiszáradnak, megrepedeznek. Bár a szakemberek szerint attól függ, milyen vályogból készült a fal. Ha szikiből, akkor összeroppanhat, az agyag viszont bírja a kiképzést.

A szegedi polgármesteri hivatalnál tegnap kora délutánig harmincan jelezték kárigényüket – mondta Molnár László. A városüzemeltetési iroda vezetője közölte: az építési hatóság szakemberei ellenőrzik, valósak-e a bejelentések. Mészáros Attila szerint ilyenkor olyan problémákat is jeleznek a hivatalnak, amelyet nem a belvíz okozott. A kárfelméréssel jövő héten végeznek Tápén. Arra, hogy mennyi a kár, csak a vizsgálatok után tud válaszolni Molnár László. Becslése szerint több tízmillió forint.

Még Deszken is szivattyúzták tegnap a vizet a kertekből és a pincékből. A kárfelmérés még itt is folyik. Simicz József polgármester szerint 10-15 lakóépületben okozott anyagi kárt a belvíz. – Három házban félméteres víz állt. Sok helyen tönkrementek a kertben a növények, víz alá kerültek a rózsa- és szegfűtáblák. Át kellett vágni az önkormányzati tulajdonú utakat, hogy elfolyjon a víz – sorolta a gondokat a deszki polgármester. Molnár László és Simicz József elmondta: a helyreállítási munkálatokat a biztosító és az állam fizeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságmenedzser betiltotta a fórumot

László Gábor önkormányzati biztos megtiltotta, hogy az érdekképviseletek dolgozói értekezletet… Tovább olvasom