Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Többen kaphatnak szociális segélyt

A módosított szociális törvény szerint szeptember 1-jétől ápolási díjat kaphatnak a fokozott ellátást igénylő fogyatékosokat gondozók is.
A módosított szociális törvény szerint szeptember 1-jétől ápolási díjat kaphatnak a fokozott ellátást igénylő fogyatékosokat gondozók is. A feltételek fennállásáról az önkormányzat dönt, az emelt összegű ápolási díjat a helyi önkormányzatoknál kell kérelmezni. További változás, hogy szeptember 1-jétől nem zárják ki az ápolási díjból azokat az ápolókat, akik olyan rendszeres pénzellátásban részesülnek, amelynek összege nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegét, amely 2005-ben 24 ezer 700 forint.

Szeptember 1-jétől az is kaphat rendszeres szociális segélyt, akinek megszűnt a korábban folyósított támogatása – így például az ápolási díj, a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, a rendszeres szociális járadék, a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka, az átmeneti járadék, a rokkantsági nyugdíj, a baleseti rokkantsági nyugdíj. A kérelem benyújtása előtt a munkaügyi központtal legalább három hónapig együtt kell működni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hannoverből Isztambulba – egy tankolással

Hannoverből indult, Isztambulba tart, és csak egyszer tankol Gerhard Plattner egy 2,5 literes… Tovább olvasom