Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Tolvajkergetők: elmaradt a tárgyalás

Szeged – Nem született ítélet a szegedi Tolvajkergetők első komolyabb bírósági ügyében, a tárgyalás ugyanis ismeretlen okokból elmaradt. Pedig a kerékpártolvajokat és orgazdákat üldöző csapat videofelvételt is készített a gyanúsítottról, aki nyáron lopta el biciklijüket.
Elmaradt a Tolvajkergetők szegedi csapatának első igazi sikere. A Szegedi Járásbíróságon nyílt tárgyaláson hoztak volna ítéletet az elkövetés óta előzetes letartóztatásban lévő K. Sándor ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopta a csapat csalikerékpárját. A tárgyalás ma délután elmaradt, a gyanúsított kirendelt ügyvédje annyit mondott a Szegedi Járásbíróságon, hogy ismeretlen okokból. K. Sándor és családja is a tárgyalóterem bejárata előtt értesült a hírről. Az ügyvéd következő időpontról nem tudott felvilágosítást adni.

– Csalódott vagyok, de bízunk benne, hogy nemcsak ténykedésünk, de majd az ítélet híre is eltántorítja a további elkövetőket, és kedvezően befolyásolja Szeged bűnügyi mutatóinak alakulását. Arról sajnos még nem tudunk beszámolni, hogy drasztikusan csökkent volna a szegedi kerékpárlopások száma, de folyamatosan kapjuk a megkereséseket, amiben arra kérnek, hogy segítsünk. Azt biztosan állíthatjuk, hogy munkánk eredményeként egyre kevesebb bűnöző rontja Szeged levegőjét – közölte Dovalovszki András, a csapat egyik tagja, aki sértettként jelent meg a bíróságon. Az aktivista elmondta, július 28-án tulajdonították el a bringát, a gyanúsított azóta előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Többször megírtuk, a Tolvajkergetők módszere az, hogy csalikerékpárt helyeznek el az utcán, amelyen nyomkövető van, így várják a bűnözőket. Amikor a készülék jelzi, hogy mozog a kerékpár, azonnal követhetik a jelet. Tavaly májusban kezdték a munkát Szegeden, 33 akciót indítottak, amelyből 7 végződött a kerékpár eltulajdonításával. K. Sándorról videofelvételt is készítettek, miután Boldogasszony sugárúti házáig követték. Ellene lopás mellett garázdaság miatt is eljárást indítottak a rendőrök, mert megtámadta az aktivistákat.

– A csalikerékpárunk 209 ezer 700 forintot ér, de ez sajnos nem számít nagy értékű lopásnak, július elseje óta 500 ezer forint a kritérium – mondta a tolvajkergető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédők: vivát, Facebook!

Évértékelőt tartott Szegeden a katasztrófavédők első embere. Tovább olvasom