Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Tömegbaleset az M43-ason: lélegeztetőgépen tartják Mehmet feleségét

Tömegbaleset az M43-ason: lélegeztetőgépen tartják Mehmet feleségétA tömegszerencsétlenség bolgár sérültjeinek hozzátartozói az új klinika büféjében. Fotó: Tudósító
A 41 éves bolgár Fanka Nedkova Angelova szülővárosába tartott Rotterdamból, beteg szüleit szerette volna meglátogatni. Az asszony abban a bolgár Volkswagen Transporterben utazott, amelyik - másik hat járművel együtt - szerdán szenvedett balesetet az M43-as autópályán.
– Két órája itt vagyunk, és senki nem mond nekünk semmit. Nem tudjuk, mi van a rokonainkkal – fakadt ki az új klinika első emeletén Mehmet. A 48 éves török férfi a feleségét szerette volna látni, de azt sem tudta, hol fekszik az asszony.

A 41 éves Fanka Nedkova Angelova abban a bolgár Volkswagen Transporterben utazott, amelyik hat másik járművel együtt szerdán szenvedett balesetet az M43-as autópályán a nagylaki határátkelőhelytől alig egy kilométerre. Mint tegnap megírtuk, négyen meghaltak, tizenöten megsérültek, amikor szerda reggel egy tömegbalesetben hét jármű ütközött össze a sztráda Románia felé vezető oldalán. A járművekben összesen 39-en utaztak. Magyar sérültje vagy áldozata nem volt a balesetnek. A tömegszerencsétlenségben két bolgár Transporter volt érintett. A kisbuszok Rotterdamból tartottak Bulgáriába. A rendőrség folyamatosan hallgatja ki a tanúkat, elemzi a kamerafelvételeket.

A Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó osztályára kilenc bolgár és egy román állampolgár került súlyos, életveszélyes sérülésekkel. A makói kórházban három súlyos sérültet ápolnak, egyikük sincs életveszélyben.

A török férfi és bolgár társai, Ismael és Hassan a kisbusz vezetőjétől értesültek a balesetről. Azonnal kocsiba ültek és Szegedre indultak. Mehmet előbb a traumatológián, majd a neurológián, végül az intenzív osztályon kereste a feleségét. Kiderült, az intenzíven ápolják, lélegeztetőgépen tartják. Ismaelnek a szüleit kezelik az aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetben.

A Rotterdamban pékként dolgozó Mehmet a klinika büféjében kávézás közben elmondta, felesége Rotterdamból indult, beteg édesanyját szerette volna meglátogatni szülővárosában, Targovistében. Ő Rotterdamban maradt a két gyermekükkel.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz utáni fertőtlenítés: becsípődött a tanú dereka

Árvíz utáni fertőtlenítés: becsípődött a tanú dereka
Hiába várta a bíróság csütörtökön a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés büntetőperének egyik tanúját.… Tovább olvasom