Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tömeges karambol Deszk mellett - frissítve!

Deszk - Tömegbaleset történt szerda délben Deszk határában. Hat jármű ütközött egymásnak, az egyik gépkocsi az árokban kötött ki. A 43-as úton pillanatok alatt tíz kilométeres kocsisor keletkezett.
Tömeges baleset történt közvetlenül Deszk előtt szerda délben. Összesen hat jármű, két kamion, egy kisbusz és három személyautó ütközött össze. Mivel a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, hamar tíz kilométeres kocsisor alakult ki mind Makó, mind Szeged irányában. Kora délutántól a szőregi leágazásnál Kübekháza felé irányították a forgalmat.

A deszki településtábla előtt egy Makó felé tartó személykocsi akart balra kanyarodni. Lassított, amit a mögötte haladó magyar rendszámú tehergépkocsi, egy-egy román rendszámú kisbusz és személygépkocsi, valamint egy magyar rendszámú Opel Astra vezetője is megtett. Nem így az őket követő román kamionos, aki megállás nélkül tolta egymásba az addigra szinte már álló járműveket. Az ütközés során az Astra az út menti vizesárokba csúszott. De még nem volt vége: hátulról egy következő román kamionos megtolta a már ütközött öt járművet.

Fotó: Miskolczi Róbert

Az árokba csúszott autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, mentővel szállították be a klinikára. Az autóban két kutya is utazott. Az egyik a baleset után sem hagyta magára gazdáját, míg a másik rémületében a közeli szántó felé futott. Két órával az ütközés után sem akadtak nyomára. A tűzoltók két fecskendős és egy darus kocsival dolgoztak. Egyik az árokba fordult autót húzta vissza az útra, a darus a szemre igencsak összeroncsolódott, a kocsisorba utolsónak ütköző kamiont vontatta el.

A környéket a járművekből kiömlő olaj szaga járta át, amit a kifolyt hűtőfolyadékkal együtt a Közútkezelő munkatársai szórtak fel homokkal. A falubeleik közül sokan kikerekeztek vagy gyalogoltak a baleset helyszínére, többen mobiltelefonjukkal is rögzítették a mentési munkálatokat. A kilométeres kocsisorban ragadtak többsége kiszállt autójából, és kényszerűen napfürdőt vett. Két órát kellett várakozniuk, mire újra birtokukba vehették a 43-as út ezen szakaszát.

Négy napja tragédia történt

Vasárnap hajnalban Klárafalván történt halálos baleset. Egy Szeged felé szabályosan közlekedő magyar rendszámú kamion ütközött össze egy Makó felé tartó, és az úttest másik oldalára ismeretlen okok miatt áthajtó német rendszámú személykocsival. Utóbbi utasa a helyszínen életét vesztette.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. tobikamama 2008. július 28. 20:55
  „Sajnos igaza van annak a hozzászolonak aki azt mondta, hogy mindenre tereljük a szót de nem arra amire kellene ha netán a szabályokat betartanánk akkor biztos nem lenne ennyi baleset nem a politikus van a volán mögött hanem mi és nem más mi vagyunk balfácánok mert semmibe veszük a szabályt majd valakire rá háritjuk,talán ugy kelene haladni, hogy mások életét ne veszélyeztesük én sajnos nap mint nap meg tapasztalom milyen szégyenteljes viselkedést tanusitanak egyes vezetök mikor a zebrán a gyerekeket segiteném át higyétek el a Magyar vezetök még ki is kiabálnak akkor melyik politikus a bünös hogy a saját gyermekeinket szeretnénk megvédeni nem mindig a kamionoka hibásak sokszor a nagy testü megáll a kis kocsi meg a kopasz felki kiabál hát ott kellene fel nöni a szabályokhoz.”
 • 68. picuri 2008. április 26. 08:40
  „Statisztikailag a 4-es úton van a legtöbb baleset,de régen a régi E-5-ös sem volt jobb.Az emberi agresszióval szemben az autópálya sem megoldás.Ha bevarnák ezeket az állat módjára viselkedőket mondjuk 5-6 évre,más lenne a helyzet.Tegnap a szegedi hidon egy Audis terepjáros csak úgy egyszerűen megfordult és ettől lett a baleset.Bedugult Szeged egész forgalma estig.Zéro közlekedési morál,ez a fő baj.”
 • 67. nagypappa 2008. április 26. 04:02
  „A múltkoriban, a Román kamionosok demonstráltak, hogy a Magyar hatóságok túl szigorúak velük szemben. Egy kis vezetési idő túllépés miatt miatt milyen súlyosan bírságolnak.
  Láthatjuk, pontosan velük van a legtöbb baj. Figyelmetlenek, végtelenül agresszívek. Az autópályán képesek egy-két km sebességkülönbséggel a másik kamion leversenyezni. Az már másik érdekessége a dolognak, hogy a leelőzött jármű vezetője le nem venné a gázról a lábát a világ összes kincséért sem.
  Sokszor azt látom, hogy a kamionnal csellegnek a pályán, valószínűleg bóbiskolnak, annyira fáradtak.
  Az említett balesetnél is minimum a figyelmetlen vezetés volt a baleset okozója.”
 • 66. kikezek 2008. február 28. 11:59
  „Skorpio: te egy nagyon rosszindulatu ember vagy ha másnak kivánsz ilyeneket. Mind ezt amit nekem kivántál én kivánom neked. Tudod rohadtul értesz mindenhez. Rohadt nagy az EGOD. Inkább néznél szét, mi van a 43. utnál, igen is ha megcsinálták volna a balesetek is csökkentek volna. De te soha nem hibázol ugye? Csak nehogy te fázz rá egyszer. Mind azt amit nekem gondoltál szerettel vissza felé küldöm neked, téged érjen ilyen baj amit nekem kivántál.”
 • 65. waterbear 2008. február 25. 17:59
  „Hehehe!

  Talán ennek a cikknek a hatására ma van Traffipax Deszken..... nem találjátok ki, hogy hol.... a másik végén, a Benzinkútnál....”
 • 64. papsajt 2008. február 25. 10:06
  „Zéró tolerancia a kamionosokkal szemben kellene! Be kellen mindet vinni jegyzőkönyv felvételre, aki szabálysértést követ el. Tolmácshívás, kávé szünet,.... ahogy azt szokták éber őrei a nemzetnek. 8 óra hossza tökölés. Gyorsan tanulnának belőle! Tőlünk nyugatra 1 csikket nem mernek kidobni az ablakon.”
 • 63. skorpio 2008. február 23. 18:55
  „kikezek!Te nem vagy normális?minek kell állat módjára menni!43-ason közlekedek 20 éve!Soha semmi bajom nem volt!Pedig lehetett volna,mert annyi a szabálytalanul közlekedő!MInden rendbe lenne ha betartanák a sebességet!Aki balesetet szenved és felelős meg is érdemli!Sérüljön is meg!Nem politikus tehet arról,hogy állatok vannak az utakon!
  Kikezek!Gondolom te is ilyen nagy autós betyár vagy!Aki csak a sebességet élvezni,másra nem is figyel!Mai nyelven: MENŐ vagy!
  csak majd egyszer te is befordulsz!”
 • 62. kikezek 2008. február 23. 13:34
  „Gergő: a szerencsétlen te vagy, olyan okosnak tartod magad. A pénzek felosztása bizony meghatározza a fejlesztéseket. De ugy látom te csak szemétkedni tudsz, te olyan nagy szájkaratés vagy ugy látszik. Meg ha nem vetted volna észre, a politikusok hoztak lehetetlen helyzetbe minket embereket. De te olyan okos vagy. Mondom te vagy a szerencsétlen. De látom bukon vagy, a beszéd stilusok is tükrözi /pl.balfasz/ ha nenne soroló sáv talán nem lenne ennyi karabombol, te nagyokos.”
 • 61. Gergő 2008. február 22. 14:38
  „kikezek: hogy jön ide a Botka te szerencsétlen? egyrészt ez már nem Szegedhez tartozó terület, másrészt, pedig nem a politikus tehet arról, hogy figyelmetlen egy balfasz román kamionos. Annyira bírom, hogy még az időjárást is a politikusokra fogják...”
 • 60. Kért Elek 2008. február 21. 22:26
  „Értsék meg emberek a választópolgárok azaz a környéken lakók le vannak sz..va magasról, a kormánynak nem érdeke a 43-as út csak a 4-es metró ügye.A rendőrök hiába büntetik meg a külföldieket jobb esetben kiröhögik őket de volt már rá példa , hogy melegebb éghajlatra lett elküldve az anyukájával.A miért nem tesz semmit kérdésre a rendőr csak anyit mondott, hogy a külföldinek fognak hinni ha őt feljelenti. Saját országában pedig ezt nem hiszem, hogy meg merné tenni.”
 • 59. Környei Kriszti 2008. február 21. 19:05
  „Nap mint nap tesszük meg Deszk és Szeged között az utat, hisz Deszken lakunk, Szegeden dolgozunk, gyerekeink ott járnak iskolába. A kamionosok - főleg román rendszámú - minősíthetetlen módon, agresszíven, gyorsan vezetnek.
  A baleset helyszínén ritkán fordulunk le, csak akkor, ha " minden tiszta" az úton, ez lenne a legrövidebb út lakhelyünkhöz. Nagyon veszélyes, hisz kanyarban van, itt ugye már kifelé a faluból nyomják a gáz- sokan, bár még 50 km a megengedett. Deszk felé pedig az egyenesben mindenki megpróbál előzni, hiába a tiltó tábla, záróvonal - kamionok is, ha lassan 70-el megyünk. Ezen a helyen történt sajnos már halálos baleset is, szintén lekanyarodni akaróval .
  Sebességmérő autót csak Deszken belül tapasztaltunk, itt az egyenesben s Deszk határában nem.
  Miért nem lehet valamit tenni? Hány embernek kell még itt balesetet szenvednie ahhoz, hogy történjen valami?”
 • 58. Porter 2008. február 21. 15:30
  „Valóban szomorú dolog ami történt! Csak azt nem értem, hogy mi köze a Botkának ahhoz, hogy a román kamionos figyelmetlen volt ??? De tényleg! Ez a kamionos sehol sem fékezett volna !!! De lehet, hogy ezt csak én gondolom így. A kamionosok szigorúbb ellenörzése talán többet segítene bármelyik úton.”
 • 57. kikezek 2008. február 21. 13:01
  „Hát igen ezek a nagy ut fejlesztések BOTKÁNK csoda utjai na és a politika semmibe veszi az érdekeinket. Talán a 43 utat kellett volna megépiteni rendesen, Botka hol van? Mit szol ehhez? Hol vannak az igért utfejlesztések Szegednek. Sajnos ezek az esetek sokasodnak az országban, a vezetőink meg mélyen hallgatnak. Hol van az ut fejlesztés???”
 • 56. Csola 2008. február 21. 12:41
  „Sziasztok,
  Sajnos a mi autónk van a képen (fehér opel).
  Budapestről tartottunk Klárafalvára. Nem jött össze!
  Senkinek nem kívánom azt az érzést amikor egy száguldó kamion hátbaver. Mindenem iszonyatosan fáj. Itthon fekszem egy jó darabig. Sajnos a kutya még nincs meg.
  Ha valaki látja: Vizsla típusú (barna) 3 éves szuka kutya keres gazdáját. A kutya nem harap !! Lina névre hallgat. 06305252416; 06303252202”
 • 55. Mil 2008. február 21. 11:58
  „Semmi nem fog változni, amíg nincs kész az M43. Én is szorgalmaznám, hogy kicsit hajtsanak már rá a kamionosokra. Az utat sem basznák annyira szét Szegeden, ha 50-nal mennének. De nem fognak rájuk szállni, mert túl sokan vannak, nem lehet őket feltartani, mert dugót csinálnának, külföldiek is, ezért macerásabb az egész, stb. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a hazai kisautóst cseszegetni mindenféle marhasággal.”
 • 54. Lacusch69 2008. február 21. 11:45
  „Én is félek a 43-ason. Egyrészt 3 azaz három méterre van a hálószobám ablaka az úttesttől, másrészt idáig kétszer csapta le a szembejövő a bal tükrömet...
  Szerintem aki ezen az úton nem érez egészséges félelmet, az BAROM!
  Én is voltam faszagyerek, olyan sebességgel közlekedtem ezen az úton hetente 4-5-ször (motorral) amiről a legtöbb ember csak álmodni mer (vagy azt sem), de manapság autóval (biztonságosnak mondott Saab) 90-es tempónál halálfélelmem van, hogy mikor előz ki a szembejövő sorból egy önjelölt balkáni autóversenyző palánta. (Megsúgom: egy úton átlag 2x...)”
 • 53. Johanna 2008. február 21. 11:43
  „Hány ember életét követeli még ez a túlzsúfolt út? Meddig várjunk az elkerülőre, meddig túrkálnak még a régészek a megépítendő út helyén? Engem nagyon dühít, hogy 2 óra hazajutnom, pedig légvonalban kb 12 kmre lakok Szegedtől (Maroslele). Az elkerülő út sok ember életét megkönnyítené...és megmentené.”
 • 52. 1xű 2008. február 21. 09:21
  „Beszélhetnénk a légszennyezettségről is amit a kamionok csinálnak. A Kossuth L. sgt. időnként még Budapestnél is szennyezettebb. Az összes kamion ami a 43-as út felé megy ott pöfékel a piros lámpánál amikor a Nagykörútra kanyarodik. A Rókusi Általános Iskola előtt. Biztosítva a friss levegőt a gyerekeknek. Az M43 talán ezt is megoldaná. Remélhetőleg minnél előbb elkészül. Akkor kitiltanám a kamionokat a belvárosból.”
 • 51. Kati 2008. február 21. 08:48
  „Abban mindenki biztos lehet, ha valamelyik képviselőség lakna ezen a vidéken már lenne menekülési út! A másik csak egy rendőr autót állítanék ki, és szedné a pénzt, abból megtudnák csinálni a hátsó utat, mert ezek a románok úgy mennek mint az őrültek nemtudom ezeknek mindent lehet?!”
 • 50. helyi lakos 2008. február 21. 08:09
  „a hozzászólásokat is meg kéne jelentetni a másnapi délmagyarban....szerintem.”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek a Picasso-képek a Reök-palotába

Szeged - Megérkeztek Németországból Szegedre a Picasso és a nemzetközi avantgárd című kiállításon szereplő képek. Tovább olvasom