Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

TOP-támogatásra várnak a Homokhátságon

Homokhátság - Nagy tervekkel tekintenek 2016-ra a homokháti kistelepülések polgármesterei. TOP-pénzből igazi toptelepülésekké fejlesztenék falujukat.
Az elmúlt években a Homokhátság volt Csongrád megye egyik legdinamikusabban fejlődő régiója.
 
Az üllési Erkel Ferenc utcát idén biztos leaszfaltozzák - ígéri Nagy Attila Gyula polgármester Fotó: Frank Yvette
Az üllési Erkel Ferenc utcát idén biztos leaszfaltozzák – ígéri Nagy Attila Gyula polgármester
Fotó: Frank Yvette

A kistelepülések sokat pályáztak, és sokat is nyertek fejlesztésekre: Üllésre például több száz millió forint uniós és állami támogatás érkezett az elmúlt években. Ebből a pénzből többek között kész lett a települést az Erdei iskolával összekötő védett kerékpárút, pihenőpark épült a horgásztó körül, felújították az Alkotóházat és újjáépült a Déryné Kulturális Központ. A nagyközségnek nem volt adóssága, amiért cserébe az államtól 112 millió forintot kapott. – Ez az összeg már a számlánkon van, hamarosan elkezdődik a település eddig le nem betonozott utcáinak az aszfaltozása – mondta Nagy Attila Gyula polgármester.
 

A települések szépülését idén is főleg pályázati pénzből szeretnék megoldani. Sokat várnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programtól (TOP). – A pályázatokat január 31-étől lehet beadni, ennek elbírálása hatvan napon belül megtörténik. Mindenre pályázni fogunk, amire lehet: a TOP-tól reméljük a település kerékpárútjainak is a megépítését – mondta Toroczkai László ásotthalmi polgármester.

Az üllési Erkel Ferenc utcát idén biztos leaszfaltozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nem adják fél áron az alkoholt a vendéglők

Idén nem adják fél áron az alkoholt a vendéglők
Ebben az évben február 11-ére esik a torkos csütörtök, amikor mindenki fél pénzért lakhat jól a vendéglőkben. Tovább olvasom