Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Torgyán új párt élén térne vissza

Idén új párt élén tér vissza a közéletbe Torgyán József. A kisgazdapárt egykori vezetője szerint a jelenlegi politikai életben a süketek párbeszéde folyik. Torgyán szerint tavasszal óriási elégedetlenségi hullám söpör végig az országon, de marad a kormánykoalíció.
Torgyán szerint tavasszal nagy lesz az elégedetlenség, de marad a koalíció. Fotó: Karnok Csaba
Bár már 75 éves, és az elmúlt éveket a közélettől visszavonultan töltötte, Torgyán József szónoki képességei mit sem fakultak. December végén ugyanis egykori párttársa, a rendszerváltás utáni első makói polgármester, Sánta Sándor kiállításának megnyitóján negyven percet beszélt, s mindezt úgy, hogy a festményekről alig ejtett szót. Úgy tűnt, ismét vérbeli politikus, aki visszatérni készül.

Ezt a kiállítás megnyitója után lapunknak is megerősítette. Torgyán József elmondta: január elsejével felhagy az ügyvédkedéssel, és ismét csatasorba áll, méghozzá egy új párt, a Megújuló Magyarországért Mozgalom élén. Hogy miért? Úgy gondolja, a mai magyar közéletből hiányzik az igazi vita, csak süketek párbeszéde folyik. Bár sokan azt mondják, új pártot szervezni, azzal a parlamentbe kerülni pénz és médiatámogatás nélkül kétséges vállalkozás, úgy véli, ha van valaki, akinek ez sikerülhet, akkor az ő.

Az egykori kisgazda vezető nem foglalkozik korábbi pártjával. Azt mondja, amíg van valami a pártvagyon maradékából, addig lesznek olyanok is, akik az FKgP-ben maradnak. Ugyanakkor a Turi-Kovács Béla vezette, parlamenti mandátumokkal is rendelkező Kisgazda Polgári Egyesület sem érdekli. Szerinte öt-hat ember állt az egyesület mögött tíz éve is és most is. Azt azonban hangsúlyozza: ma is kisgazda szellemiségű, keresztény-konzervatív gondolkodású embernek tartja magát, és vallja, hogy ezek nélkül az értékek nélkül tartós kormányzás nem lesz Magyarországon.

Torgyán József nem tudja elképzelni, hogy a következő parlamentben nem lesz ott új pártjával együtt – abban viszont nem hisz, hogy időközi választásokra kerül sor, vagy akár szakértői kormány alakulna a közeljövőben. Biztos benne, hogy tavasszal óriási elégedetlenségi hullám söpör végig az országon, ugyanakkor úgy látja, a Fidesz fél a kormányzástól. Marad tehát minden a régiben egészen a ciklus végéig. Akkor jóslata szerint az SZDSZ jobbra át!-ot csinál, és szétszakad a koalíció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatvanhat és az ulti a legnépszerűbb játék

Kádár Jánosról közismert, hogy szeretett sakkozni, de azt már kevesen tudják róla, hogy a magyar… Tovább olvasom