Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Torkosok, kalandra fel!

Szeged - Már betelt a Torkos csütörtöki turnusok többsége az általunk megkérdezett éttermekben, de a köztes időszakokban még érdemes próbálkozni. Van viszont olyan, aki nem vesz részt az akcióban, mert szerinte az nem érte el eredeti célját.
Csongrád megyéből eddig 34 étterem jelezte részvételét a február 26-i Torkos Csütörtökön. A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén negyedszer az ország közel 1300 éttermében ehetnek, ihatnak a vendégek fél áron az akciós napon.

– Jelenleg több mint 400-an foglaltattak már nálunk asztalt, ezért kétórás turnusokba kellett osztanunk a vendégeket. Délelőtt 11 órától este 11-ig szinte folyamatos a telt ház. Berendeltünk minden munkatársat, aki csak egészséges. Először a kora esti időpontok teltek be, de dél és 3 óra körül még van néhány helyünk – mondta el Ferenczi Dezső, a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda vezetője tegnap délben.

Az étterembe egyszerre 150-160-an férnek be, emiatt volt szükséges a „turnusozás", de az étteremvezető azt mondta, a telt ház miatt senkit sem küldenek el – legfeljebb kicsit várni kell az asztalra. Elmondta: voltak olyan 15-20 fős társaságok is, amelyek még név- vagy szülinapi összejövetelüket is szándékosan a Torkos Csütörtökre időzítették. Külön specialitással ugyan nem készülnek, viszont bármit választanak az ét- és itallapról a vendégek, azért csak fél árat kell fizetniük.

Harmadszor vesz részt a félárú akcióban a vásárhelyi Bagolyvár étterem, mert – mint Benkő Tünde üzletvezető-helyettes mondta – sikeres, és reklámnak is jó. 120 férőhelyes éttermükben már két hete betelt az összes turnus, amelyeket kétóránként „indítanak", 11 és 23 óra között. Azt mondta, egymást érik ugyan a vendégek, de talán este 9 után még érdemes próbálkozni a bejutással. Náluk is mindenki dolgozik, aki csak „hadra fogható".

Éhes vendégek, sürgölődő pincérek. Kínálatból tavaly sem volt hiány. Fotó: Frank Yvette
Éhes vendégek, sürgölődő pincérek. Kínálatból tavaly sem volt hiány.
Fotó: Frank Yvette

Kovács Zsolt, a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étterem vezetője viszont idén sem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz. Ezt azzal magyarázta, hogy nem vált be az ötlet – azaz nem járnak vissza azok, akik évente egyszer, ilyenkor fél áron kóstolják meg a vendéglő kínálatát. Helyette inkább egész évben korrekt áron, magas minőséget kínál a vendégeknek, akik ezért a normál árú ebédért is visszajárnak hozzá.

Félárú vasúti ebéd

Fél áron adja a MÁV Zrt. is február 26-án a vasúti étkezőkocsikon az a la carte étlap alapján választott meleg ételeket és a hozzá fogyasztott italokat. A kedvezményt a belföldi étkezőkocsikon kívül a Budapest-Bécs és a Budapest-Brassó vonalon utazók is igénybe vehetik.

Megyei 34

Szegeden a Brnoi, a Bolero, a Borostyán Birtok, a Novotel, a Casanova, a Classic Café, a Csepp a Tengerben, a Fesztivál, a Gödör, a Híd, a Horizont, a Siesta étteremben, a Kárász, a Potyka, a Roosevelt téri, a Sramli és az Útkaparó csárdában és a Kálvária illetve a Virág cukrászdában ehetnek fél áron a vendégek. Vásárhelyen a Bagolyvár, a Bandula, a Casino, a Halászcsárda, a Liget és az Oliva Gyros & Saláta étteremben lehet torkoskodni. Szentesen az Aranykalász, a Tisztiklub, a Chicago, a Főnix és a Galéria étterem, Makón az Ételbár és a Kelemen Ház Étterem, Kisteleken az Aqua, Csongrádon a Vándor Tanya étterem csatlakozott az akcióhoz.

Olvasóink írták

 • 4. pille 2009. február 26. 12:03
  „Na,akkor lehet,hogy a Szélkakasban találkozunk! Azért nem írt róluk a sajtó,mert svédasztalt csinálnak,nem az étlapról lehet rendelni,s az italt nem adják féláron.Torkoskodni megyünk, nem piálni,ugye?!”
 • 3. varadipal 2009. február 26. 09:06
  „Én a Szélkakasban foglaltam asztalt. Erről nem ír a sajtó!/ Ezek rosszalkodtak, vagy mi van?/”
 • 2. flexsnake 2009. február 25. 17:45
  „A ,,mozog a tányér" vendéglő ajánlata.

  Fekete furabogár páncélos rántásban burgonyával főtten 2000ft helyett 1000ft
  Nyávogó szelet lesett zöldséggel 1000ft helyett 500ft
  A konyhafőnök ajánlata: egyél otthon. Ingyen helyett most kimennek házhoz és ott beszélnek le :)”
 • 1. Rika09 2009. február 25. 16:46
  „Nem értek egyet Kovács órral, én a vendég örömét nézem, mit számolgatja, hogy visszajönnek hozzá vagy sem.
  Minden szerdán megyünk torkos szerdázni , süteményezni Dorozsmára. Bő a választék, finomak a sütik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezménnyel a szegedi IC-ken?

Szeged - Akik akciós kupont tudnak szerezni a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity… Tovább olvasom