Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Torlódásokkal kezdődik az iskolahét Szegeden

Szeged - Vége az őszi szünetnek. Jobban teszi mindenki, ha a megszokottnál korábban indul munkába, iskolába, mert az útfelújítások, építkezések több helyen tartanak még.
Parkolni például lehet már a Huszár Mátyás rakparton, de teljes az útzár a Móra-múzeum és az árvízi emlékmű között. Végigautózni várhatóan egy hét múlva lehet majd a Tisza mellett – félpályán.

Lassabb haladásra kell készülni a Bertalan hídon is, ahol – a tervek szerint december közepéig – kétszer egy sávra szűkült a forgalom. Megírtuk: a kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. dilatációs fémszerkezetet cserél külső kivitelező bevonásával.

A Bertalan hídon is lassabban lehet haladni – csak egy-egy sávon mehetnek az autósok. Fotó. Schmidt Andrea
A Bertalan hídon is lassabban lehet haladni – csak egy-egy sávon mehetnek az autósok. Fotó. Schmidt Andrea

Jelenlegi információink szerint hétfőre elkészül a Rókusi csomópontban a sávelválasztó lámparendszer garanciális javítása.

A Szegedre bevezető főutakon továbbra is torlódásokra kell számítani. Az 5-ös főút Metro, Auchan Bevásárlóközpont előtti csomópontjában még mindig csak az egyenesen haladó és a bevásárlóközponthoz balra kanyarodó sávot lehet használni. Ugyancsak lezárva tartja a kivitelező az áruházaktól jobbra kivezető sávot. A munkaterületen és tovább, a nyugati elkerülő út csomópontjáig 40 kilométer per órás sebességkorlátozás van. Megírtuk: az ELI lézerközponthoz bevezető utat és körforgalmat építtet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a DÉLÉP-telep bejáratánál nettó 517 millió forint értékben. Ehhez kapcsolódik az 5-ös út nagyobb felújítása. A munkálatok jövő nyárig tartanak. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb tempóban halad Újszegeden a Szőregi úti CBA Szeged Nova új körforgalma. A csomópont építése már befejeződött. Ennek ellenére 30 kilométer per órás sebességkorlátozás érvényes, mert a járdákon és bicikliúton még az utolsó simításokat végzi a kivitelező.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják a hátralékkezelő programot

Öt hónap alatt háromezer fogyasztó jelentkezettaz EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programjába. Tovább olvasom