Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Toroczkai nem tervez hivatali leépítést Ásotthalmon

Az újonnan megválasztott ásotthalmi polármester, Toroczkai László lemond a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségéről, és nem tervez hivatali leépítést.
Toroczkai László (35) hétfő délben a helyettesítő jegyzővel, Turbucz Mariettával egyeztetett a hivatalban. Éppen elkerülte elődjét. Vállalkozók várták, az ivóvízminőség-javító program 100 millió forintos szerződését hozták aláíratni.

– Nyilván nagyon boldog vagyok, de három órát aludtam, fáj a fejem, megfáztam a szombati főtéri kampányban. Megválasztásom óta özönlenek az SMS-ek, tudok-e munkát, tűzifát biztosítani – nyilatkozta az új polgármester útban a hivatala felé. – Kistelepülésen nem a pártpolitika számít, biztos vagyok benne, hogy a helybeliek személyre adták a voksokat. Választhattak az eddigi és egy új helyzet között. Nyár végén költöztem Ásotthalomra, de gyerekkorom óta ismerem a települést. Az elmúlt hónapokat, éveket arra szántam, hogy megismerkedjek az ásotthalmiakkal, ennek köszönhető, hogy az országos médiakampány, amely igyekezett beavatkozni a döntésükbe, hidegen hagyta őket. Nem igaz, hogy DK-s támogatással nyertem. A Jobbik mellettem áll, és szeretne profitálni a választási sikerből, a kampány egy részében anyagilag is segítettek. Akihez nem jutottam el személyesen, azokat hívtam meg szombaton a főtérre egy tál ételre. A Jobbikot felvállalom, a megyei frakciójában ülők, ezt mindenki tudja, továbbra sem vagyok párttag, örülnék, ha más párt is ilyen pozitívan viszonyulna hozzám. Az országos választásokra ebből a helyi sikerből nem lehet következtetni, nevető harmadikként jutottam be. Vártam volna a következő választásig, az időközi fölösleges pénzkidobás volt még így is, hogy megnyertem. A kampány elején megmondtam, nem veszem a bátorságot, hogy megmondom, kivel dolgozom együtt a testületben, azt a szavazók döntötték el. Merőben új testület lesz, ketten maradtak csak a régiből. Fiatalok is bekerültek, a testület fele nő. Igazi új korszak kezdődik. Pénteken megtörténik az átadás-átvétel, bele kell nyilván szoknom a dolgokba, nincs például jegyző, pályázatoz írunk ki, mert támaszkodnom kell rá mint a törvényesség őrére, mivel most tanulok bele a polgármesterségbe. Amilyen gyorsan csak lehet, összehívom a testületi ülést, és mindet közmeghallgatás formájában rendezzük meg. Szeretném, ha ezt egyszer ásotthalmi modellként emlegetnék. Még a mai napon lemondok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségéről, nem tervezek hivatali leépítést, öngól lenne, de később az apparátus lakossággal foglalkozó részéről is megkérdezem az embereket.

Korábban írtuk:

– Az ingyen ebédek és vacsorák, az ingyen mikulás megtették a magukét, nem beszélve a baloldal, a DK-sok támogatásáról – latolgatta könnyeivel küszködve Petró Ferenc (58) leköszönő polgármester, miért győzhette le ellenfele a vasárnapi időközi önkormányzati választáson 71,5 százalékkal.

Az irodáját pakolta hétfőn, selejtezett és délre elhagyta a hivatalát. A jövőjéről azt mondta, egy hónapig csak és kizárólag pihenne szeretne. Utána benyújtja az önkormányzatnak az igényeit, vagyis kifizetteti a 365 nap ki nem vett szabadságát és a 15 év után járó maximális végkielégítését, ami több mint 10 millió forint lesz.

Őrségváltás Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Úgy fogalmazott: új kapu nyílik ki, új élet kezdődik. A polgármesteri munkát befejezte, jövőre nem indul az önkormányzati választáson, ahogy tervezte. Hozzátette, kemény fába vágja fejszéjét az utódja, tfőn az ifjúsági ház felújításáról szóló 24 millió forintos szerződést alá kell írni, különben elvész az uniós támogatás. Ki kell írni a tanyavillamosítás és a tanyai eszközbeszerzések közbeszerzési pályázatát, mert az egyiken 28 millió, a másikon 13 millió forint múlik.

Korábban írtuk:

A 3376 választásra jogosult 37,4 százaléka ment el szavazni, a voksolók 71,5 százaléka Toroczkai Lászlót akarta polgármesternek. A korábbi településvezető, Petró Ferenc 28,5 százalékkal maradt alul. Ez már a hivatalos adat - kedden 16 óráig lehet a választási eredményt megfellebezni.

Őrségváltás Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Korábban írtuk:

Az új képviselőtestület tagjai: Fackelmann István 719, Nyerges Zsolt István 652, Fődi Zita 642, Dobó Veronika 571, Papp Renáta 504, és Tóth András György 493 szavazattal.

Korábban írtuk:

- A Jobbik gratulál Csongrád megyei közgyűlési képviselőjének, egyben szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak, aki a vasárnapi időközi választáson független jelöltként elnyerte az ásotthalmi választók bizalmát. Győzelmével újabb település lépett  Gyöngyöspata, Tiszavasvári, Kosd, Monorierdő, Tuzsér, Békésszentandrás, Hegyháthodász, Hencida, Kemenessömjén és Martonfa útjára - írja a Jobbik portálunkhoz is eljuttatott közleménye.

Az eredményt hivatalosan még nem erősítették meg, a helyi választási bizottság késő este is ülésezik.

Őrségváltás Ásotthalmon. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Korábban írtuk:

Vasárnap este 7 óráig járulhatnak az urnákhoz Ásotthalom szavazópolgárai, hogy az időközi önkormányzati választáson polgármestert és képviselő-testületet válasszanak. 13 független jelölt indul a 6 testületi helyért, a nyilvántartásba vétel sorrendjében. Az egyik jelölt visszalépését követően a polgármesterjelöltek 2-en vannak, ők is függetlenek.

Az 5 szavazókörben leadott voksokat összesítve a nem hivatalos eredmények vasárnap késő estére várhatók. Jogorvoslati kérelmet a szavazás napjától számított három napig lehet benyújtani a helyi választási bizottságnak. A 4200 lelkes község új polgármestere és képviselő-testülete 15 napon belül veheti át megbízólevelét. Ez azt jelenti, hogy még az idén dolgozni kezdhet az új településvezetőség az október elején lemondott helyett.

A 17.30 órai adatok szerint a választásra jogosultak 37 százaléka voksolt. A helyi választási iroda rendzavarásról nem kapott bejelentést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyús és keskeny a Hosszú utca

Túl keskeny az úttest a Hosszú utcában – panaszolta olvasónk. Egy ott lakó szerint néhol már akkorák a kátyúk, hogy ha nem vigyáznak, kitörhet az autó kereke. Tovább olvasom